Co týden dal: Drobky a kartonovou horečku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Drobky a kartonovou horečku

Co týden dal: Drobky a kartonovou horečku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 1. 2018 17:00
Reklama

Bezradně projíždím seznam novinek vydaných v uplynulém týdnu a neúspěšně se snažím najít tradiční styčná témata, která provázala větší balíčky novinek do tematicky ladících balíčků. Tenhle týden tak budeme spíše zobat drobečky. To ale rozhodně neznamená, že by se v uplynulých sedmi dnech nic nestalo. Právě naopak, třetí týden letošního roku se postaral o jedno z největších překvapení začátku roku.

KARTON’N’ROLL

Co týden dal: Drobky a kartonovou horečku
i Zdroj: Hrej.cz

Jen málokdo dokáže své příznivce překvapit takovým způsobem, jako Nintendo. Japonský videoherní gigant sice hned z kraje týdne přiznal, že mezi jeho ambice nepatří svůj Switch protlačovat na stejných frontách, jako to dělá konkurence z Redmondu a Tokia. Tím ospravedlňuje především úplnou absenci podpory 4K, která prý pro společnost nemá valný význam a v případě svého hybridního stroje sází na jiné přednosti.

Mezi něž bohužel nebude patřit, alespoň v dohledné době, Netflix. Populární streamovací službu sice spustíte pravděpodobně i na své chytré ledničce, na Switchi ale zatím na moderní způsob konzumace seriálového a filmového obsahu můžete zapomenout. Proč tomu tak je zatím nevíme, dávno už nelze říci, že by byl Switch okrajovou platformou bez hráčské základny nebo nedejbože nepovedeným experimentem. Jak ale zmiňuje i Pavel, konzoli zatím bolestivě chybí multimediální obsah. A právě Netflix by mohl být dobrou startovní čarou.

Čím si nás však Nintendo nově omotalo kolem prstu? Čímsi, co se nazývá Nintendo Labo. Bizarnější nápad jsme v nejvyšších patrech herního průmyslu dlouho neviděli. Japonská společnost se totiž částečně vrací ke svým kořenům výrobce hraček a přináší novou řadu herních periférií… z kartonu. Nintendo Labo bude de facto set kartonových šablon ze kterých si hráč sám sestrojí třeba klavír, rybářský prut nebo improvizovaný pedál. Jistě se jedná o originální, a v jistém smyslu geniální nápad, který otevírá designérům brány dokořán. Na druhou stranu projekt skrývá spoustu otazníků (kolik karton vydrží, jak drahé budou nové díly) a teprve se ukáže, zda šlo o geniální inovaci nebo slepou větev výoje.

Každopádně Nintendu tleskáme vestoje.

ZPÁTKY NA DVORCE

Co týden dal: Drobky a kartonovou horečku
i Zdroj: Hrej.cz

Dva kusy plastu s výpletem, jeden kulatý nesmysl, napnutá síť, trochu podivného oranžového sypkého sajrajtu nebo dle pravítka zastřižený trávník a dva notně motivovaní gentlemani co se zběsile uhání ze strany na stranu. Tenis je vskutku kouzelný sport. Paradoxně se však aktuální generaci konzolí dlouho vyhýbal. I přes nepopiratelný úspěch soupeřících sérií Virtua Tennis a Top Spin se neopakovala bohatá nabídka předchozí generace a na lepší časy začíná svítat až letos.

První vlaštovkou je AO Tennis, oficiální herní adaptace tradičního otvíráku grandslamové sezóny, Australian Open. Vyjma rozpálených dvorců nejvražednější země na světě ale nabízí především nepříjemně málo obsahu a těšit se z něj zatím mohou pouze hráči v Austrálii a na Novém Zélandě. Ani ty ale zřejmě neuchvátí výběr virtuálních verzí reálných borců, především z žebříčku ATP se jich totiž do AO Tennis dostalo pouhých šest. A vyjma legendárního Rafaela Nadala a Davida Goffina se nejedná o žádné superhvězdy. To zástupkyně WTA představují lepší nabídku, našinci si mohou užít například ladných křivek a pohybů Karolíny Plíškové. Australský tenis prostě zatím spíše odvrací brejkboly.

Naopak si na síť pro smeč nabíhá konkurent, Tennis World Tour z dílen studia Breakpoint pod záštitou vydavatelství Bigben. Nadějně vypadající sportovní lahůdka by měla nabídnout podstatně pestřejší paletu reálných profíků a tvůrčí tým vedený jmény podepsanými pod povedenou a realistickou sérií Top Spin naznačuje, že bychom se mohlí mít v Tennis World Tour už v letošním květnu skutečně na co těšit.

OPĚT NA STŘÍBRNÉM PLÁTNĚ

Co týden dal: Drobky a kartonovou horečku
i Zdroj: Hrej.cz

Po nějaké době se opět připomíná filmová verze přehnaně akční archeoložky Lary Croft. Ikona (především) mužských hráčských srdcí se v roce 2013 oprostila od své zažité role prsaté superhrdinky s kolty proklatě nízko u pasu a odhalila své křehké a zoufalé mladé já. Samozřejmě se hned v prvním díle rebootované série stala z mladé objevitelky vraždící mašina, co skládá z kusů druhoválečného šrotu na opuštěném japonském ostrově Kalašnikov, moderní Tomb Raider však vnesl do lehce zapšklé série svěží vítr. A podobný krok čeká i filmový doprovod.

Na stříbrném plátně se totiž dosud role lozící archeoložky nadvakrát zhostila Angelina Jolie. I přes nesporně autentickou adaptaci však nelze popřít, že byly dosavadní filmy Tomb Raider silné béčko a důkladný kýč. Doprovodný reboot filmové série dává sérii příležitost k vykoupení, i druhý trailer však napovídá, že slovo kýč zřejmě nezavřeme do příborníku a že se si autoři z herní předlohy nepůjčují pouze námět a hlavní postavu. Kromě věrného zpracování některých herních scén se zřejmě dočkáme i notně přehnaných akčních sekvencí, které se skutečnými představiteli virtuálních hrdinů příliš přesvědčivě působit nebudou. Nechme se ale překvapit, na novou Laru vyrazíme do kin v půlce letošního března.

CYBERPUNKOVÝ MESIÁŠ Z POLSKA SE OZÝVÁ

Co týden dal: Drobky a kartonovou horečku
i Zdroj: Hrej.cz

Cyberpunk 2077 je dozajista jedním z nejočekávanějších herních projektů dnešní doby. Je tak jen s podivem, že o něm stále nevíme zhola nic. A to i přes to, že jsme se o něm poprvé doslechli již před pěti lety. Dávno předtím, než jsme spatřili první obrázky ze staršího sourozence Zaklínač 3. O to aktivněji internet reagoval na velice prostý tweet zveřejněný oficiálním twitterovým účtem titulu. Jednoduché pípnutí probudilo mezi příznivci napjaté očekávání a tak trochu logicky všichni vzhlížejí k letošnímu veletrhu E3. Tam by si dle spekulací mohl Cyberpunk 2077 ukrást svou porci pozornosti a kdo ví, třeba se dočkáme i hratelného dema.

 

A dál? A dál zase příště. Přeci jen nám toho v tom rozvláčném a klidném lednu mnoho neuteče. Alespoň máme dost času na dohnání loňských restů a hraní, jak se tak říká, jen tak pro radost. Tak pokud i vy hrajete jen tak pro radost, nezapomeňte čas od času navštívit i náš web. A samozřejmě, jako vždy - Hrejte s námi!

Videa a podcasty za uplynulý týden: Indi(e)kace - leden 2018Dohrajte s námi: Demon's Souls #2Hrajte s námi: Okami HDHrajte s námi: FuriHrajte s námi: Robin Hood: The Legend of Sherwood (2002)

Články za uplynulý týden:PUBG Xbox One - dojmy z hraní, Ve znamení vysokých hodnocení, Série FIFA v průběhu let

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama