Fable prý vážně dělají autoři Forzy Horizon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fable prý vážně dělají autoři Forzy Horizon

Fable prý vážně dělají autoři Forzy Horizon

David Plecháček

David Plecháček

17. 1. 2018 12:20 3
Reklama

Pamatujete na údajný únik her, které by měl Microsoft pro svůj Xbox a Windows 10 letos představit? Jmenovitě třeba pokračování Perfect Dark, něco od autorů Gears of War 4 (pokud nedělají přímo na zmíněném Perfect Dark), Forzu Horizon 4 v Japonsku a v neposlední řadě nové Fable? Pak si možná vzpomenete, že jsme také zmiňovali, kdo by Fable mohl dělat. Zdroje britského Eurogameru naše domněnky potvrzují.

Forza Horizon 4 a Fable nestojí ve výčtu hned po sobě náhodou. Autoři závodní arkády, britské studio Playground Games, totiž díky svému úspěchu nedávno rozšířili stavy a vrhli se na nový projekt. Mělo jim být open-world RPG, a ačkoliv jsme o něm dosud nevěděli zhola nic, díky jednomu slovu – Fable – dostalo poměrně reálné kontury.

Na novém díle slavné série po uzavření studia Lionhead neměl kdo pracovat a vlastně ani nebylo vůbec jisté, jaké jsou plány s oblíbenou sérií z pera Petera Molyneuxe. Na starost je dostalo jedno ze studií, které má u Microsoftu výsostné postavení. Ale dělat open-world Forzu a open-world RPG je něco jiného.

Dle dostupných informací by mělo jít o příběhovou novinku zaměřenou na osudy postav, čili ne jako v posledních přírůstcích série, karetním Fortune nebo kinectovém The Journey, ani jako ve vyvíjeném a posléze zrušeném multiplayerovém Legends. Jestli něco na dřívějším úniku a spojením se společností Playground nesedělo, bylo to letošní odhalení v souvislosti s tím, jak krátce se na novém projektu pracuje. I současný zdroj přiznává, že je nové Fable stále v rané fázi.

V návaznosti na nově zjištěné informace se k situaci vyjádřil i spoluautor původních dílů Dene Carter. Ten Eurogameru řekl, že ze znovuoživení značky má smíšené pocity: „Na jednu stranu je to pro britský herní průmysl dobře a mám radost, že Fable není mrtvé. Na stranu druhou je ale zvláštní zbavit se kompletně týmu, který měl se hrou zkušenosti, a pak začít vytvářet nové Fable. Fable je totiž zvláštní hra, která se bude novému týmu těžko dekonstruovat. Ale samozřejmě jsou autoři talentovaní a věřím, že udělají skvělou práci,“ řekl.

Loni na jaře, když studio přiznalo, že pracuje i na druhém projektu vedle oblíbené závodní série, ale jeho zástupci přiznali, že neopouští závodní hry. „Náš business se nám vyplatil a Forza zůstane naším stavebním kamenem – od závodů neutíkáme, stále máme chuť posouvat se dál,“ říká. Jinými slovy, nezapomínejme na Forzu Horizon 4. A kdo ví, Japonsko je stále ve hře. A my si myslíme, že je docela pravděpodobné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama