Theme Hospital se letos dočká nástupce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Theme Hospital se letos dočká nástupce

Theme Hospital se letos dočká nástupce

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 1. 2018 09:40 4
Reklama

Na Theme Hospital si pamatují nejspíš všichni ti, kteří se k počítačovým hrám dostali před rokem 2000. Nadmíru zábavný simulátor správy nemocnice s pacienty, které trápí bizarní nemoci, měla na svědomí dnes už legendární a bohužel neexistující společnost Bullfrog. Pokud na Theme Hospital s láskou vzpomínáte, máme pro vás dobrou zprávu.

Studio Two Point Studios ve spolupráci s vydavatelstvím SEGA totiž oznámilo novou hru z nemocničního prostředí. Už na první pohled je zřejmé, že se jedná o duchovního nástupce Theme Hospital, vazby jsou ale ještě mnohem pevnější. Mezi členy vývojářského týmu totiž figurují veteráni herního průmyslu, kteří v minulosti pracovali právě v Bullfrogu, Lionheadu nebo ve studiu Mucky Foot a mají zkušenost z projektů, jako je Theme Park, Black & White, Fable nebo již zmiňovaný Theme Hospital.

Two Point Hospital si neklade malé cíle, tisková zpráva hovoří o návratu milovaného žánru podobných strategií zpět na výsluní. Hra chce znovu zaujmout humorem, ale také komplexními mechanismy a vysokou mírou znovuhratelnosti. Připravte se na novou várku ztřeštěných nemocí, potíží se zaměstnanci a hledání toho nejlepšího rozložení svého lékařského zařízení. Hra by se měla na Steamu objevit koncem letošního roku.

Není to ale jediná strategie z nemocničního prostředí, která se v současné době chystá. Na tomto místě je dobré připomenou i tuzemský Project Hospital od studia Oxymoron Games. Jejich hru jsme si mohli vyzkoušet na loňské GDS a kromě pohledného výtvarného stylu se hra může prosadit i větším důrazem na realistické zpracování diagnostiky a léčení existujících nemocí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama