Forza Horizon 3 nově podporuje Xbox One X
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Forza Horizon 3 nově podporuje Xbox One X

Forza Horizon 3 nově podporuje Xbox One X

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 1. 2018 13:06 9
Reklama

Forza Horizon 3 byla krásnou hrou už na původním Xboxu, i když s grafickou kvalitou PC verze se měřit nemohla. To se ale nyní mění. Třetí díl openworldových závodů totiž včera konečně dostal podporu posílené verze konzole a testy i naše osobní zkušenosti jsou plné superlativů.

Pokud Xbox One X vlastníte a zároveň jste i majiteli Forzy Horizon 3, dostali jste včera možnost stáhnout na poměry současných updatů maličký balíček o velikosti asi 700 MB, který přináší podporu 4K rozlišení. Test Digital Foundry prokázal, že se nejedná o upscale nebo checkerboard, ale o skutečné nativní 4K. Horizon 3 i nyní na XBoxu One X běží v uzamčených 30 FPS.

I při navýšeném rozlišení si hra stále zachovává 4xMSAA, což nadále přispívá k ostrosti obrazu. Anisotropní filtrování je na hodnotě 16x, došlo k navýšení detailů silnic i samotných vozidel a došlo ke zlepšení motion bluru. Test hovoří o vizuálních kvalitách srovnatelných s nejvyšším nastavením PC verze, přesto v některých aspektech, jako je právě motion blur nebo dynamické stíny PC stále vítězí. Statické stíny jsou ale podle testu na Xboxu One X lepší. Hra samozřejmě už nějaký čas nabízí i podporu HDR, kterou si mohou užít i majitelé Xboxu One S.

Já sám jsem včera update testoval a rozdíl je skutečně na první pohled patrný. Forza Motorsport 3 patří k nejlépe vypadajícím hrám na Xboxu One, silnější konzole ji ale posouvá o další krok a Austrálie se svou širokou paletou prostředí, barev a detailů ještě na konzolích nevypadala tak dobře. Souhlasím s prohlášením ve videu, že Horizon 3 je jedním z nejlepších způsobů, jak někomu ukázat 4K rozlišení v praxi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama