Nintendo: Nemůžeme se rovnat Sony a MS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo: Nemůžeme se rovnat Sony a MS

Nintendo: Nemůžeme se rovnat Sony a MS

David Plecháček

David Plecháček

15. 1. 2018 12:49 12
Reklama

Nintendo si jede vlastní cestou. Někdy se může povést, jako třeba u konzole Wii, někdy taky třeba ne. To je pro změnu případ Wii U nebo stařičkého Virtual Boye. Nevíme, jestli následující zpráva platila i v minulosti, ale tu současnou přímo definuje. Šéf francouzské pobočky Nintenda totiž přiznal, že společnost jedná pragmaticky – kdyby dělala to, co ostatní, neměla by šanci na úspěch.

„Jsme v tomto ohledu pragmatičtí. Podívejte se například na VR headsety, mám pochybnosti, že mohou hráče nějak výrazně uspokojit. Zákazníci nejsou trpěliví, takže jim musíte nabídnout už kompletní řešení,“ říkal Philippe Lavoué, „a to samé platí pro 4K. Měli bychom investovat do technologie, která stále není tak rozšířená? Kde jsou dnes 4K obrazovky?“ ptá se dále řečnicky.

Generální manažer Nintendo France podotýká, že rozpočet společnosti není nafukovací a že Nintendo logicky nemůže investovat do všeho. Proto je nesmyslné investovat do technologie, která ještě není v každé druhé domácnosti. „A kdybychom se o to snažili, čím bychom se odlišili od konkurence? Pokud uděláme to samé, byli bychom odsouzení k zániku, protože jsme menší než oni.“

Switch je pro samotné Nintendo tudíž potřebnou výhodou. Nabízí něco jiného. Byl to pochopitelně risk, který se ale už teď vyplácí. „Výhodou je, že to je zařízení, které zapadá do každodenního života.“ Uvidíme, co přijde poté, a jestli japonská společnost někdy dozraje co do velikosti, aby se mohla měřit se svými rivaly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama