Hennigová: Nevydat nic od roku 2011 mě ubíjí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hennigová: Nevydat nic od roku 2011 mě ubíjí

Hennigová: Nevydat nic od roku 2011 mě ubíjí

David Plecháček

David Plecháček

15. 1. 2018 12:04 12
Reklama

Vývoj hry není krátkou záležitostí. Projekt, na němž pracujete, se pod rukami rodí velice pomalu a výsledky své práce nevidíte hned. Kompletní jí spatříte v případě větších her až za tři, čtyři, ale také pět nebo šest let. Pokud ale na něčem pracujete tak dlouho, a pak se něco zvrtne a vy musíte začít odznovu, to dokáže být zničující. O tom mluvila v rozhovoru pro Polygon Amy Hennigová.

Dnes již legendární autorka si vybudovala prestiž na sérii Uncharted ve studiu Naughty Dog, která jí posunula až do náručí EA pod vidinou vlastní hry se Star Wars tématikou. Jak to s ní a se studiem Visceral dopadlo, máme ještě stále v živé paměti. A zřejmě i ona. Přesunutí jejího konceptu pod nové studio, přičemž s Hennigovou se u něj už nepočítá, znamená to, že si na svou hru bude muset další roky počkat: „Za posledních 28 let jsem pracovala tak na patnácti hrách. Ne všechny vyšly. Ale když se teď ohlédnu a říkám si: 'Teď bude trvat další tři, čtyři, pět let než něco vyjde, a je mi 53, kolik času mi zbývá?' Nechcete takto mrhat časem,“ říká.

Problém totiž je, že poslední hrou bylo ještě Uncharted, konkrétně třetí díl z roku 2011. A další roky nic nebude. „Nic jsem nevydala od roku 2011. Ubíjí mě to. Pracovala jsme dva a půl roku na Uncharted 4 a pak tři a půl roku na Hvězdných válkách. Díky bohu, že hodně práce alespoň vidím v rámci Uncharted 4. Uvidíme, co se stane se Star Wars.“

Hennigová připouští, že spálit za sebou šest let práce není vůbec snadné. Také říká, že je to věc správných rozhodnutí a že udělá vše proto, aby ta příští byla ta správná. Zatím není jasné, kam se posune s dalším projektem. EA už sice v minulosti prohlásilo, že služby designérky, která začala na hrách Michael Jordan: Chaos in the Windy City a na sérii Legacy of Kain, hodlá využít, otázka je, jestli oba naleznou společnou shodu.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama