Loni na Steamu vyšlo sedm a půl tisíce her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Loni na Steamu vyšlo sedm a půl tisíce her

Loni na Steamu vyšlo sedm a půl tisíce her

David Plecháček

David Plecháček

12. 1. 2018 10:00 1
Reklama

Možná si vzpomenete, že rok 2015 byl pro Steam přelomový. Poprvé se totiž na této platformě stalo, že počet vydaných her v daný rok přesáhl všechny hry v součtu, které na ní byly do té doby. Rok 2016 byl opět ještě bohatší, a i když nezopakoval výše popisovanou situaci, opět byl pro Steam rekordní. Co myslíte, jak si vedl rok loňský?

Opět platí, že v roce 2017 bylo na Steamu vydáno historicky nejvíce her. Vzhledem k udržitelnosti celé platformy je logické, že loni nevyšlo více titulů, než v předcházejících letech dohromady, ale absurditu – nebo spíše přehlcenost – Steamu pro změnu ukazuje jiná statistika. Každý den jich totiž v průměru vyšlo 21.

V součtu jich podle Steam Spy bylo 7672. Na svém Twitteru Steam Spy také s nadsázkou zmínilo tzv. Sturgeonův zákon, tedy pravidlo, které vytvořil autor a kritik Theodore Sturgeon, prostřednictvím něhož by mělo platit, že devadesát procent všeho je odpad a zbytečnost. Tento uštěpačný poznatek ale bohužel reflektuje smýšlení valné většiny hráčů a do určité míry i skutečnou situaci na Steamu.

Číslo 7672 znamená 53% nárust oproti předešlému roku. Připomeneme, že v roce 2016 na této dominantní platformě vyšlo lehce přes pět tisíc titulů. Pokud by tento nastolený trend pokračoval, letos, respektive zkraje příštího roku, se dočkáme deseti tisíc vydaných her za rok 2018.

Na druhou stranu se procentuálně nárůst her zpomaluje. Rekordní rok 2015 byl oproti roku 2014 bohatší o 67 procent, rok následující oproti samotnému roku 2015 zaznamenal nárůst o 69 procent. Jestli vás tato hra s čísly uklidní, nevíme, každopádně by nás zajímalo, o kolika ze sedmi a půl tisíce her jsme loni alespoň jednou slyšeli...

Na druhou stranu, alespoň má Valve co dávat do všech svých slevových akcí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama