Kingdom Come na PS4 a XO jen v 900p
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kingdom Come na PS4 a XO jen v 900p

Kingdom Come na PS4 a XO jen v 900p

David Plecháček

David Plecháček

11. 1. 2018 09:42 30
Reklama

Jedna dlouhá etapa se blíží do finiše. Kingdom Come: Deliverance vyhlížíme na příjezdové cestě už nějaký ten pátek, a po měsících ničím nerušeného klidu se na ní začíná zvedat prach. Tuzemská největší hra tu bude co nevidět, jako předvoj jí ale budou předcházet další a další informace, které nás těsně před příchodem pochopitelně zajímají.

Tobias Stolz-Zwilling v nedávném rozhovoru nakousl technické parametry, kterých KCD dosáhne na konzolích. Xbox One X potvrdil své výsostné postavení nejsilnější a nejvýkonnější konzole na trhu, a proto si tato verze zaslouží tu nejlepší péči. Co se týče rozlišení, nabídne ze všech variant nejvyšší hodnotu – 1440p. K tomu ale musíme připočíst více stínů v lepší kvalitě oproti ostatním verzím, lepší nasvícení a větší vzdálenost vykreslování detailů.

Přímá konkurence v podobě PlayStationu 4 Pro na tom tak dobře není. PR manažer sice konstatoval, že PS4 Pro je zcela jistě výkonná konzole, z níž studio vymáčkne co nejvíce v rámci možností CryEnginu, ale ačkoliv jej studio modifikovalo ku obrazu svému a s výsledkem je Warhorse spokojeno, oproti Xboxu One X na PS4 Pro tento engine ztrácí. Hra tak nabídne pouze FullHD rozlišení (1080p) a k tomu o něco horší částicové efekty oproti XOX.

Samozřejmě ale jsou mezi hráči i zákazníci, kteří nepřistoupili na diktát půlverzí a stále doma vlastní ať už původní Xbox One, nebo PlayStation 4. Ti se budou muset spokojit s rozlišením 900p. O počtu snímků sice řeč nebyla, ale Tobias Stolz-Zwilling potvrdil, že hra nebude mít ani HDR. CryEngine 3.8.6 jej totiž nepodporuje.

Pro grafické orgie tak opět zůtává nejvhodnější stolní počítač. Na druhou stranu mnohem důležitější je, jak si konzole poradí se stabilitou snímků za vteřinu. Propady by totiž zážitek zkazily mnohem více než nižší rozlišení. Uvidíme. Kingdom Come: Deliverance vychází už 13. února. Předobjednat si jej můžete na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama