Nový systém kariéry na Xboxu i s lootboxy?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový systém kariéry na Xboxu i s lootboxy?

Nový systém kariéry na Xboxu i s lootboxy?

David Plecháček

David Plecháček

10. 1. 2018 13:19 21
Reklama

Microsoft je dlouhodobě nespokojený se svými achievementy a tzv. Gamerscore. Loni v létě se Mike Ybarra nechal slyšet, že společnost přijde s fundamentálními změnami ve fungování tohoto zažitého systému. Koho by napadlo, že jejich součástí by mohly být i bedny s náhodným obsahem...

Microsoft v současnosti podle magazínu Windows Central testuje nový systém tzv. kariéry. Ačkoliv Career systém pro Xbox Live je stále ještě v rané fázi a nic, co se v něm teď objeví, nemusí být na jeho závěru, některé prvky v tuto dobu vzbuzují minimálně zdvižené obočí a údiv nad troufalostí společnosti ze severoamerického Redmondu. Přijít v této době s řešením, které obsahuje lootboxy, to chce kuráž.

Hezky popořadě. Ybarra loni v srpnu řekl, že Gamerscore férově neodměňuje hráče, kteří se věnují třeba jedné hře, ale například na profesionální úrovni. Takový člověk totiž stráví většinu (ne-li všechen) čas v jedné hře, ale to neznamená, že je horší, než člověk, který hraje vše, ale v ničem nevyniká. Nový systém by tuto nevyrovnanost mohl řešit. Hráči by v nové podobě měli získávat dílčí úrovně a rank prestiže, odměnou by nám ale měly být lootboxy s kosmetickými prvky, například s novými avatary.

Kariérní systém by měl přijít taktéž s questy, jejichž prostřednictvím byste získávali body navíc. Například hraním předem určené hry. I za ty by samozřejmě byly nové bedny nebo zkušenostní body. V tuto chvíli se nezdá, že by se lootboxy daly kupovat za reálné peníze, ale na jednoznačné potvrzení je samozřejmě příliš brzy. Stejně jako na potvrzení toho, že budou na Xboxu i samotné bedny. Bylo by to ale od Microsoftu vážně troufalé. S novinkami by mělo přijít i spuštění subdomény career.xboxlive.com, ta je ale prozatím nedostupná. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama