Ve Znojmě vzniká akční RPG Feudal Alloy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ve Znojmě vzniká akční RPG Feudal Alloy

Ve Znojmě vzniká akční RPG Feudal Alloy

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 1. 2018 11:27 8
Reklama

Pokud vám jméno českého studia Attu Games zatím nic neříká, nezoufejte. Dvoučlenný tým ze Znojma má za sebou zatím jen jednu, byť dle svých slov komerčně úspěšnou hru Toby: The Secret Mine. Ta vyšla na prakticky všechny myslitelné platformy od PC přes PS4, Xbox One a Wii U až k zařízení s operačními systémy iOS a Android. Od vydání uplynou letos již tři roky a Attu Games na letošní podzim chystají nový a velmi zajímavý projekt.

Ten nese název Feudal Alloy a ukazuje, že již za dávných časů existovali roboti, které však místo složitých technologií poháněla pouhá akvárka s rybičkou. Jedním takovým je i Attu, hlavní hrdina hry, jenž si až dosud žil poklidným životem farmáře. Idylu mu bohužel překazila tlupa hrdlořezů, která přepadla mírumilovnou vesnici a vypálila robotův domek. Náš plechový rek naštěstí stačil sebrat starý rodinný meč a uprchnout do lesů. A právě tam zřejmě započne jeho velké dobrodružství.

Feudal Alloy bude akčním RPG ve stylu metroidvanie. Podle autorů se můžeme těšit na dynamické souboje nejen s meči, ale například i s granáty. Robota budete moci vybavit širokým spektrem zbraní a zbrojí, velkým tahákem má být především obří a kompletně propojený herní svět se spoustou ukrytých zákoutí, záludných nepřátel a mocných bossů.

Nás každopádně zaujal i skutečně půvabný výtvarný styl. S ohledem na to, že metroidvania patří k mým oblíbeným žánrům, budeme projekt nadále sledovat a autorům držet palce. Hra by měla vyjít ve třetím kvartálu letošního roku na PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Už v únoru by se nám ale do rukou mohlo dostat kratší demo. Těšíme se a doufáme, že vše dobře dopadne a hra nás bude bavit přinejmenším jako starší Salt & Sanctuary.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama