Konzole na cestách? Představujeme XBook
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konzole na cestách? Představujeme XBook

Konzole na cestách? Představujeme XBook

David Plecháček

David Plecháček

5. 1. 2018 10:24 5
Reklama

Přemýšleli jste v posledních dnech nad tím, jaké by to asi bylo, kdyby i vedení Sony nebo Microsoftu znenadání představilo přenosnou (nebo hybridní) verzi svých velkých konzolí? Představte si ty titulky: Síla Xboxu One X a PlayStation 4 Pro na cestách. Máte-li pod čepicí, nemusíte spoléhat ani na jednu ze společností, ale přijdete s řešením sami. Tak jako Eddie Zarick.

Lidová tvořivost nezná mezí, a jakmile si nějaký kutil šikula vezme něco do hlavy, máloco ho zastaví. Eddie Zarick si na své šikovnosti vydobyl určité renomé. Velké konzole totiž přetváří přesně v zařízení, které si můžete vzít na cesty. Není to zpravidla úplně nejelegantnější řešení a nedostane za něj žádnou cenu za design, na druhou stranu jsou výrobky stoprocentně funkční, a tak se za ně není třeba stydět.

Troufáme si tvrdit, že by s XBookem One X ohromil své přátelé kdejaký fanoušek videoher. Právě XBook One X je posledním modelem z celé řady výrobků, které si můžete vzít na cesty. Základ je patrný už z názvu – nejsilnější konzole na trhu, Xbox One X. Všechno v XBooku je: výkon šesti TFLOPS, 12 GB GDDR5 pamětu s propustností 326 GB/s a procesor Jaguar s osmi jádry a taktem 2,3 Ghz. O nic nebudete na cestách ochuzeni.

K tomu všemu je potřeba přičíst sklápěcí 21,5“ FullHD display, který Xbox kříží s notebookem. Odtud pramení druhá část názvu. Eddie Zarick samozřejmě neopomněl ani na vestavěné reproduktory a klávesnici, s níž můžete procházet systémem výrazně rychleji, než s gamepadem. S ním si poté samozřejmě užijete zábavu ve hrách.

Má to ale drobný háček – asi víte, že výkonné notebooky nejsou levnou záležitostí, a XBook One X není výjimkou. Ačkoliv by se investice nemusela zdát tak nákladná – poměrně levná konzole, nepříliš drahý monitor ViewSonic, klávesnice a reproduktory – Zarrick prodává svůj výtvor za dva a půl tisíce dolarů. Čili za nějakých 53 tisíc korun. Bez daně, samozřejmě. A to už se možná vyplatí nějaký herní laptop. I když... pokud vaši přátelé hrají raději na Xboxu, můžete s nimi hrát i vy. Kdekoliv, kdykoliv.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama