Denuvo drží. Poslední hry stále neprolomeny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Denuvo drží. Poslední hry stále neprolomeny

Denuvo drží. Poslední hry stále neprolomeny

David Plecháček

David Plecháček

27. 12. 2017 11:31 17
Reklama

Rakousko hernímu průmyslu historicky nedalo tolik, abychom o něm hovořili jako herně-vývojářské významné zemi. Situace se u našich jižních sousedů zlepšuje především v posledních letech, a to zásluhou studia Moon, které vytvořilo úžasného Oriho a nyní chystá pokračování s podtitulem Will of the Wisps. Ale tam, kde nebyly kapacity pro vývojáře, to doháněli vždycky jinak. Jednak z Rakouska pocházelo významné vydavatelství JoWood, druhak z něj pochází Denuvo, společnost zabývající se ochranou her proti pirátství.

JoWood je nicméně už poměrně vzdálenou minulostí a Denuvo se musí snažit, aby se do propadliště nedostalo za pár let také. Zatím však majitelé zažívají pohádku s hořkým koncem. Po slunném startu v roce 2014 se pomalu stejnojmenná technologie dostávala do popředí hledáčku hráčů, když dokázala dlouhé měsíce chránit minulé ročníky virtuálního fotbalu FIFA nebo další významné hry. Dlouhou dobu ochrana odolávala, až její recept rozluštila skupina 3DM a dokázala ji obejít.

Od té doby to šlo s Denuvem z kopce, hry zůstávaly neprolomené čím dál tím kratší dobu, až dospěly do fáze, kdy nevydržely ani týden. Někdy i méně. Kdybychom tu skončili, asi by bylo jasné, jak celý příběh skončil. Nicméně kvůli rekapitulaci tu nejsme. Vypadá to totiž, že po temném závěru se na konci roku objevilo světlo, za nímž se v zemi pod Alpami mohou vydat. Denuvo totiž vyhrává poslední velkou bitvu roku 2017, když i po měsíci drží ochrana nového Assassina.

Ten má v celé kauza relativně problematické postavení, neboť Ubisoft kromě Denuva využívá i svou druhou ochranu, VMProctect, čímž zamotalo hlavu všem, kteří věděli, jak na Denuvo samotné. Jisté, má to své stinné stránky, neboť výkon a optimalizace hry tím dostaly trhliny, ale drží. Navíc i další hry odolávají, a ty spoléhají jen na poslední verzi technologie z Rakouska. Jmenovitě jde o Sonic Forces, Injustice 2, Football Manager 2018, Need for Speed Payback a Star Wars Battlefront 2.

Listopad je tak oproti říjnu pro Denuvo mnohem lepším měsícem. A EA, Ubisoft nebo Warner Bros. se tak mohou radovat a zároveň si rvát vlasy. Zatímco výše zmíněné hry drží, o měsíc dříve ani ne po dni padla FIFA od EA, South Park od Ubisoftu a Middle-earth od WB. Škoda jen, že aktualizovaná verze nepřišla dříve. Uvidíme, jak dlouho se na stoupající křivce Denuvo udrží. Zatím se jedná o comeback jako hrom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama