Cuphead si pořídily už dva miliony hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cuphead si pořídily už dva miliony hráčů

Cuphead si pořídily už dva miliony hráčů

David Plecháček

David Plecháček

21. 12. 2017 09:48
Reklama

Označovat Cuphead za plošinovku je častá chyba, přesto má mezi některými hráči právě toto přízvisko a označení. Některé úspěšné plošinovky ale už dosáhly úspěchu, kterému se právě Cuphead těší. Za to v žánru tzv. bullet hell nebo run and gun her, do něhož se sympaticky stylizovaná hra řadí, bychom tak úspěšného zástupce hledali jen těžko.

Ačkoliv se tato nápaditá pekelná střílečka pro někoho svým žánrem znelíbila, nelze její autory neobdivovat. Po zásluze se těší popularitě, ale popularitě se těší i jejich hra. Na Twitteru studio MDHR potvrdilo, že se Cupheadu napříč platformami prodaly dva miliony kusů. Na konci října to přitom byl první milion, k pokoření dalšího milníku tak autoři potřebovali další dva měsíce.

Cuphead je tak dvojnásobně platinový a opět dokazuje, že nezávislé tituly lákají čím dál více hráčů, i když se produkcí nemohou rovnat velkým studiím. Bratři Moldenhauerové, kteří jsou pod studiem MDHR podepsaní, si tak mohou mnout ruce a pomalu přemýšlet, co udělají dalšího. A třeba svůj další projekt vytvoří dříve, než za dalších sedm let. Přesně takovou dobu totiž Cuphead vznikal. Výsledné dílo si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama