Pětihodinový přídavek rozšiřuje Half-Life 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pětihodinový přídavek rozšiřuje Half-Life 2

Pětihodinový přídavek rozšiřuje Half-Life 2

David Plecháček

David Plecháček

20. 12. 2017 09:49 6
Reklama

Moddaři odvádějí excelentní práci, která mnohdy předčí práci vývojářů. Navíc za své projekty zpravidla nic nechtějí, tudíž jim patří náš obdiv dvojnásob. Ale když si někdo dá tu práci, čtyři roky pilně pracuje na pokračování hry, jejíž konec nikdy nevznikne, a pak jej poskytne jakoby nic, to si zaslouží i naši pozornost.

Řeč je o čtyři roky vyvíjeném standalone rozšíření pro druhý Half-Life. Jak většina z vás dobře ví, Valve se k dokončení deset let starého příběhu nemá a divili bychom se, kdyby k němu někdy došlo. Na druhou stranu, kdyby jej oznámil teď na Vánoce... to by sice bylo něco, ale nikdy se to nestane. Proto vznikalo fanouškovské rozšíření s podtitulem ICE.

Veškeré ovace si zaslouží modder Timian a jeho tým. Sice se nejedná o pokračování podle oficiálních notiček, ale ICE rozšiřuje základní příběh o události na Antarktidě, na antarktických pláních a stanicích kdesi v podzemí.

Je také potřeba říct, že se nejedná o závěr a zakončení příběhu Gordona Freemana, nicméně spíše o předěl mezi Half-Life 2 (poslední epizodou) a Half-Life 3. Svou roli v něm sehraje i další známá firma, totiž společnost Aperture, jejíž projekty by pravděpodobně poslední díl Half-Life značně ovlivnily. Gordon se musí dostat do jednoho z jejích zařízení dříve, než se do něj dostanou jednotky Combine.

Expanze ICE nabídne nové zbraně, nové nepřátele, nový HEV oblek a především příběh, jehož dohrání vám údajně zabere až pět hodin. Navíc, jak už padlo v úvodu, se jedná o standalone projekt, k němuž nepotřebujete základní Half-Life 2. Stáhnout si jej můžete zde v podobě .rar balíčku, je potřeba pouze extrahovat do složky Steam a záložky „steam/steamapps/sourcemods“. Pak stačí znovu zapnout aplikaci Steamu a můžete se do ICE pustit.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama