Blizzard chystá novou first-person hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blizzard chystá novou first-person hru

Blizzard chystá novou first-person hru

David Plecháček

David Plecháček

20. 12. 2017 09:10 1
Reklama

Cokoliv, na co Blizzard sáhne, se přetvoří ve zlato. Společnost, která měla ve svém portfoliu žánrově úplně odlišné hry vydala multiplayerovou FPS akci, s níž protíná milník za milníkem. Že krok ke střílečkám z pohledu první osoby nebyl špatným směrem, ukazuje i fakt, že Blizzard tento žánr neopustí ani v dalších projektech.

Severoamerická firma totiž nespí a vedle podpory dosavadních titulů chystá i něco nového. Oč půjde, to zatím přesně nevíme, nicméně na základě nabízených volných pracovních pozic vyplývá na povrch, že půjde po Overwatchi o další first-person projekt. Ten by měl obsahovat ovladatelná vozidla.

„Blizzard Entertainment hledá talentované gameplay inženýry, kteří by vypomohli s vytvořením jízdního modelu a s tvorbou samotných vozidel v rámci robustního enginu nové, first-person hry,“ stojí v nabídce práce. „Ideální kandidát by měl prokázat dosavadní zkušenosti s tvorbou takového modelu, a to spolu v návaznosti na fyziku, animace nebo kameru.“

Není toho věru moc, ale jenom samotný fakt, že půjde o first-person hru stojí za zmínku. Nezapomínejme, které hry hrály v minulosti pro Blizzard prim. Diablo, StarCraft. World of Warcraft, později karetní Hearhstone nebo MOBA Heroes of the Storm. S loňským Overwatch a nadcházejícím projektem se portfolio her značně posouvá.

Z inzerátu taktéž vyplývá, že je hra teprve v předprodukční fázi. Neměli bychom jí čekat příliš brzy, spíše v řádu několika let. Do té doby můžeme alespoň odhadovat, jestli se bude jednat o něco ze stávajících světů, nebo jestli i v tomto ohledu půjde o zbrusu nový počin. Už teď je ale jisté, že bude obsahovat online prvky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama