Chystá se remake adventury Catherine
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá se remake adventury Catherine

Chystá se remake adventury Catherine

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 12. 2017 09:09 3
Reklama

Vzpomínáte si ještě na Catherine? Tato nadmíru podivuhodná 3rd person puzzle adventura s prvky plošinovky a s lehkým erotickým nádechem vyšla na západě už před pěti lety, v Japonsku ještě o rok dříve. Nyní se znovu vrací.

Společnost Atlus totiž oznámila remake, který vyjde na PlayStation 4 a handheld PS Vita a ponese název Catherine: Full Body. Pracuje na něm nový interní tým Atlusu s názvem Studio Zero. Ten v současné době pracuje také na fantasy RPG Project Re Fantasy: A Fool’s Journey Begins. O chystaném remaku Catherine bychom se víc měli dozvědět v živém streamu, který proběhne 22. prosince, ale především z lednového čísla magazínu Famitsu.

Ve hře by se měly objevit nové scény a postavy, rámcově ale příběhu zůstane stejný. Tak jako v případě původní hry budeme sledovat osudy mladého muže, který má problémy ve vztahu a také jisté specifické potíže se spánkem. Hra je rozdělena na denní a noční část, zatímco v denní „adventurní“ části hrdina Vincent rozmlouvá s dalšími postavami, v noci jej čeká řešení trojrozměrných puzzlů při zdolávání vysoké věže. To vše proto, že jeho mysl je rozpolcena mezi lásku k dlouholeté přítelkyni Katherine a přitažlivosti vůči záhadné Catherine. Hra nabízí několik konců a rámci svého snažení si budete moci osahat, jaké to je, být ovcí.

Původní hru má na svědomí stejný tým, který se proslavil sérií Persona. Vedení projektu se ujal Kacura Hašino, o výtvarnou stránku projektu se postaral Šigenori Soedžima a hudbu složil tým pod vedením Šódži Megura. Hra se dočkala poměrně kladných ohlasů s ohledem na dospělé téma, které řeší, především na západě se ale nikdy nestala hitem, na nějž bychom zvlášť vzpomínali. Naproti tomu prodeje překonaly očekávání vydavatele. Uvidíme, zda má titul i po letech co nabídnout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama