Infinity Ward otevírá nové studio v Polsku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Infinity Ward otevírá nové studio v Polsku

Infinity Ward otevírá nové studio v Polsku

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 12. 2017 16:05 1
Reklama

Vývojářské studio Infinity Ward je známo především fanouškům série Call of Duty. Firmu v roce 2002 založili Vince Zampella, Grant Collier, a Jason West, původních 22 zaměstnanců se předtím podílelo na Medal of Honor: Alied Assault pod studiem 2015, Inc. Zampella, West i Collier už jsou dávno pryč, tři roky nazpátek bylo studio také sloučeno s týmem Neversoft, autory série Tony Hawk’s Pro Skater nebo starších her se Spider-Manem v hlavní roli. Nyní otevírá novou pobočku u našich severních sousedů.

Vydavatelská společnost Activision totiž oznámila, že Infinity Ward v rámci expanze otevře nové studio v Polsku. To má podle slov vedení úzce spolupracovat s mateřskou základnou v Los Angeles a ponese prostý název Infinity Ward Poland. Polský tým povede Michal Drobot, který dosud působil na pozici renderovacího inženýra.

K situaci se vyjádřil i šéf losangeleského studia Dave Stohl. Ten uvedl, že otevření nového studia ještě posílí vývojové kapacity společnosti. Půjde podle něj o výzkumné a vývojářské studio světové úrovně, které zároveň využije lokální vývojářské kultury a talentu v Polsku. Podle Stohla tento krok ještě více upevní pozici Infinity Ward jakožto jednoho z nejpracovitějších a nejtalentovanějších týmů, jaké má herní průmysl k dispozici.

Infinity Ward stojí za zrodem série Call od Duty. Kromě prvního a druhého dílu se postarali o minisérii s podtitulem Modern Warfare a o díly Ghosts a Infinite Warfare. Obecně jsou považování za nejlepší studio, které se vedle Treyarchu a Sledgehammer Games o značku Call of Duty stará.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama