PUBG hraje na Xboxu půl milionu hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PUBG hraje na Xboxu půl milionu hráčů

PUBG hraje na Xboxu půl milionu hráčů

David Plecháček

David Plecháček

14. 12. 2017 12:52 26
Reklama

Sláva a věhlas PlayerUnknown's Battlegrounds bude růst s každou další platformou, kam se PUBG podívá. Co na tom, že jsme si včera ve vysílání ukázali a v předešlé zprávě napsali, že po technické stránce není příliš o co stát a v tu samou chvíli k těmto závěrům došlo i Digital Foundry a desítky tisíc majitelů Xbox One verze z programu Game Preview.

Den poté, co se hra začala nabízet, si nejznámější a nejúspěšnější přírůstek do rodiny Battle Royale her pořídilo téměř půl milionu lidí. Toto číslo může být ve spojení „pořídilo“ zavádějící, ale 496 tisíc hráčů figurovalo v leaderboardu dostupném přímo ve hře. I kdyby reálných majitelů bylo kvůli alternativním účtům o několik (desítek) tisíc méně, stále se jedná pro Bluehole ráda do černého a port se evidentně vyplatil.

Úspěch je právě o to větší, v jakém stavu se nedodělané Battlegrounds vlastně nachází. Otázkou naproti tomu zůstává, kolik hráčů zůstane aktivních a kolik současná (špatná) podoba hry odradí od dalších pokusů. Game Preview tak může v současném stavu PUBG udělat vlastně medvědí službu.

Celá problematika je navíc opět kořeněná menší kauzou, kdy někteří hráči vyčítají Microsoftu popření vlastních zásad her zmíněného programu. Poukazují totiž na to, co Microsoft tvrdil, když se službou v roce 2015 na Xboxu One začínal. Zástupci společnosti tehdy tvrdili, že každá hra v Game Preview bude mít u sebe bezplatný dočasný trial, aby si hráči mohli vyzkoušet současnou podobu hry. Jenže, zatím největší hra, která kdy v této službě byla, PlayerUnknown's Battlegrounds, má výjimku a nic jako trial nenabízí. Lidé tak kupují zajíce v pytli, aniž by mohli vyzkoušet současný stav. Microsoft je tak (po právu) nařčen z toho, že těží ze zájmu o hru a chce na hráčích vydělat co nejvíce.

Společnost ale vydala prohlášení, v němž uvedla, proč trial chybí. Údajně je totiž prioritou stabilita serverů, velký zájem o hru by tak na tento aspekt mohl mít negativní účinek. Trial by se ale mohl objevit později, až bude hra pro tyto účely optimalizována. Další detaily chce společnost zveřejnit až později. Na celou situaci vrhá světlo souvislost se špatným technickým stavem a podezření, že chce Microsoft nebo Bluehole tuto věc před hráči v prvních dnech největšího zájmu tajit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama