Na mobily se chystá i druhá Harry Potter hra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na mobily se chystá i druhá Harry Potter hra

Na mobily se chystá i druhá Harry Potter hra

David Plecháček

David Plecháček

13. 12. 2017 12:34
Reklama

Roky se sedmičkou na konci nejsou silné jen ve hrách, ale v roce 1997 také vyšel první knižní díl celosvětového fenoménu s brýlatým chlapcem a jizvou ve tvaru blesku na čele. Harry Potter se kromě osmi knížek a dalších titulů rozšiřujících kouzelnický svět dočkal i několika lepších či horších videoher. Po roce 2007, kdy vyšel poslední díl původní série, ani s rokem 2016 a posledním dílem s brýlatým čarodějem vůbec to ale se sérií na poli videoher nevypadá zdaleka tak dobře.

S novinkou od studia Jam City nečekáme návrat na výsluní, bohužel ale nemůžeme čekat ani návrat na velké platformy. Nová hra Harry Potter: Hogwarts Mystery je totiž spíše menším a především mobilním projektem, i když se autoři chlubí tím, že nás čeká návrat do Bradavic v příběhovém RPG. Ve hře se chopíte role vlastního žáka, s nímž si projdete studium od začátku až do konce, přičemž vás čekají ty samé studentské úkoly jako hlavní protagonisty série. Budete se učit, budete bojovat v Soubojnickém klubu, a chodit na Lektvary nebo Obranu proti černé magii.

„Sami jsme fanoušky Harryho Pottera, takže máme respekt k milionům lidí na celém světě, kteří sledují příběhy Harryho Pottera už dvacet let,“ říkal Chris DeWolfe, spoluzakladatel a současný výkonný ředitel Jam City, společnosti spadající pod Portkey Games, tedy label Warner Bros. Interactive Entertainment, který sdružuje studia vydávající hry s tématikou Harryho Pottera. „Tento projekt je výsledkem práce na milovaném projektu našich vývojářů, kteří se rozhodli vytvořit tu nejmagičtější zábavu a herní zážitek pro každého, kdo miluje svět J.K. Rowlingové.“

Jedná se o druhou hru ze světa Harryho Pottera v krátkém sledu. Tu první vytváří studio Niantic, které loni přišlo s megahitem v podobě Pokémon Go a jejich Harry Potter: Wizards Unite bude taktéž založen na hrátkách s augmentovanou realitou. I tato hra vznika pod záštitou Portkey Games. Dříve či později bychom se měli dočkat i větších AAA her pro PC a soudobé generace konzolí.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama