Sony možná umožní změnu PSN jména
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony možná umožní změnu PSN jména

Sony možná umožní změnu PSN jména

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 12. 2017 09:18 6
Reklama

Dlouhá léta majitelé a uživatelé konzolí rodiny PlayStation vyhlížejí možnost změny svého veřejného jména ve službě PlayStation Network. I přes postupně přicházející zprávy o prevenci trollingu nebo technické nemožnosti podobné služby se ale snad v průběhu nadcházejících 12 měsíců přeci jen dočkáme. V interview v rámci proběhnuvší show PlayStation Experience to naznačil šéf divize PlayStation, Shawn Layden.

“Skřítci na Severním pólu na tom pracovali,” otevřel s humorem odpověď na častou otázku fanoušků. Už vážněji ale poukázal na to, že je změna jména v rámci služby technicky podstatně náročnější úkon, než si řadový uživatel představuje. To bylo zřejmě dlouhá léta nepřekonatelnou překážkou v cestě za svobodným přejmenováním. A také mírným nedostatkem v porovnání s konkurenční konzolí společnosti Microsoft, platforma Xbox totiž nabízí změnu nicku už několik let, poprvé dokonce bezplatně.

Layden ale dle svých slov pevně doufá, že příští rok, během PSX 2018, bude tato otázka bezpředmětná a hráči svou vytouženou možnost změny jména dostanou. Jakou formou, kdy, a zda budou také další změny podmíněny mírným poplatkem, zatím netušíme. A zdá se, že podobné detaily nezná zatím ani společnost sama.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama