Steam přestává brát v potaz Bitcoin
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam přestává brát v potaz Bitcoin

Steam přestává brát v potaz Bitcoin

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 12. 2017 09:30 5
Reklama

Jestliže se alespoň trochu zajímáte o dění okolo sebe, tak jste jistě mohli zaregistrovat turbulence, jakými aktuálně prochází virtuální měna Bitcoin. Spolu s tím se také čím dál tím více spekuluje i o tom, zda se nejedná o bublinu, které hrozí akutní splasknutí. A svůj názor si na to zřejmě udělali i ve Valve, neboť za pomocí této měny nově není možno na Steamu platit.

Mezi oficiální důvody tohoto rozhodnutí spadají vysoké poplatky (které v poslední době vystoupaly až na dvacet dolarů za transakci) i velká míra výkyvů, jimiž hodnota této měny v poslední době prochází. Dlouhodobě sice hodnota Bitcoinu jako takového roste, nikdo však právě netuší, zda tomu tak bude i nadále a zda se náhodou nechystá nějaký nehezký pád. S výkyvy měny pak souvisí i to, že v takovém případě byly problematické zejména refundace.

Nedá se přitom příliš předpokládat, že by se takové rozhodnutí dotknulo velkého množství uživatelů, pro mnohé to však přeci jen změna být může. Tak jako tak se jistě Valve není čemu divit a současné kroky lze chápat jako branu jak společnosti samotné, tak i jejích zákazníků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama