Sony se chlubí prodeji PS4 a PSVR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony se chlubí prodeji PS4 a PSVR

Sony se chlubí prodeji PS4 a PSVR

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 12. 2017 14:55 14
Reklama

Japonský nejen videoherní gigant Sony se chlubí tím, jak právě jeho videoherní divize v posledních letech táhne a po delší době se přímo oficiální cestou dozvídáme o prodejích konzole PlayStation 4 a s tím spojeného hardwaru i softwaru.

A jde přitom rozhodně o čísla, jakými se tato společnost rozhodně chlubit chce. Do 3. prosince letošního roku se totiž celosvětově prodalo (nikoli tedy pouze vyexpedovalo) již více než 70 milionů kusů konzole PS4, což už rozhodně znamená poměrně zajímavou hráčskou základnu.

Těchto více než 70 milionů hráčů si ve stejném období společnými silami zakoupilo téměř 618 milionů kusů her.

K tomu se rovněž dozvídáme i to, že PlayStation VR se do 3. prosince dostal mezi více než dva miliony zákazníků a jedná se tak určitě o dost zajímavou penetraci trhu z pohledu majitelů této konzole.

Na PSVR přitom vyšlo na 150 titulů a těch se kombinovaně prodalo přes 12 milionů kopií. V případě obou cifer týkajících se prodejů softwaru pak platí, že se jedná o kombinaci prodejů digitálních i těch provedených v kamenných obchodech.

Kolem a kolem se tedy jedná o jistě velmi významný úspěch, který navíc značí rovněž nejúspěšnější herní konzoli současné generace. V tuto chvíli je tedy spíše otázkou, zda PS4 někdy dokáže dosáhnout úspěchu druhé iterace této konzole. Té se totiž prodalo ještě více než dvakrát tolik – zhruba 155 milionů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama