Mikrotransakce se do SWBF2 vrátit nemusí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mikrotransakce se do SWBF2 vrátit nemusí

Mikrotransakce se do SWBF2 vrátit nemusí

David Plecháček

David Plecháček

7. 12. 2017 13:15 3
Reklama

Opakovat situaci ohledně Star Wars Battlefront II je jako nosit dříví do lesa. Namáhavé a zbytečné. Kontroverzi s lootboxy a miktrotransakcemi ale neustále doprovází aura nedořešené záležitosti. I když na nátlak společnosti Disney miktrotransakce zmizely, stále se počítalo s tím, že se do hry vrátí. Nepřekvapí vás tedy, že ani to už neplatí.

S trochou nadsázky se dá říct, že dovolená PR oddělení společnosti Electronic Arts stále trvá, a tak veškeré záležitosti řeší nově zvolený tiskový mluvčí, finanční ředitel společnosti Blake Jorgensen. Ten svou novou funkci zastává srdnatě a svědomitě, ale poněkud nekonzistentně. Už několikrát se stalo, že své tvrzení následně korigoval nebo že jeho tvrzení později vyvrátil někdo jiný jako v případě vizuálních změn hrdinů. Tentokrát otáčí s tvrzením o miktrotransakcích.

Dosud platilo, že jejich stažení bylo jen dočasné, aby mohlo DICE upravit celý systém in-game nákupů herní měny Crystals. DICE evidentně horlivě pracují na různých úpravách a změnách, neboť optimalizují poměr mezi získanými odměnami a vynaloženými náklady na další hrdiny. Naposledy vývojáři zvýšili odměny pro výherní tým a i strop, kolik lze získat kreditů v režimu Arcade.

Samozřejmě se ale nejedná o konečně řešení. Jorgensen pro Glixel potvrdil, že EA naslouchá svým hráčům a snaží se pochopit, co vlastně spotřebitelé chtějí a následně jim to dopřát. „Neustále systém progrese upravujeme. Mikrotransakce jsme vypnuli, abychom mohli řešit tento systém uvnitř samotné hry. A budeme v tom pokračovat. Update vyjde ještě tento týden a i týden následující,“ řekl.

Mnohem zajímavější ale je, že Jorgensen řekl, že se vydavatelství zatím nerozhodlo, jestli mikrotransakce po těchto úpravách do hry vrátí, nebo jestli je nechají vypnuté kompletně. „Časem řekneme, jestli je do hry vrátíme nebo ne, a v jaké formě by to eventuálně bylo,“ dodal. Na konferenci NASDAQ Investor ale v témže okamžiku hovořil o tom, kolik hráčů hrají Ultimate Team režimy ve svých sportovních hrách (75 procent), a kolik z nich v nich utrácí peníze. Byla to přibližně třetina.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama