Metro: Exodus se připomene tento týden
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Metro: Exodus se připomene tento týden

Metro: Exodus se připomene tento týden

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 12. 2017 09:56 9
Reklama

Postapokalyptická série Metro na motivy knižní ságy od Dmitrije Gluchovského na letošní E3 představila chystaný třetí díl, od té doby jsme o ní ale mnoho neslyšeli. Dobrou zprávou pro fanoušky ale je, že se to ještě před koncem roku změní.

Metro: Exodus se totiž dočká své chvíle slávy na letošních Game Awards, kde by se měly ukázat nové záběry z hraní. Na Twitteru o tom informoval sám Geoff Keighley, organizátor a producent akce. Kromě traileru z E3 jsme se o hře dosud dozvěděli jen pár střípků, za zmínku stojí například fakt, že hra tentokrát nabídne mnohem větší rozlohu. Přesto však podle autorů nepůjde o otevřený svět v pravém slova smyslu. „Neopouštíme klasickou lineární hratelnost Metra, ta tu bude pořád. Obohatíme ji ale novými prvky sandboxového survivalu,“ uvedl zodpovědný producent Jon Bloch.

Doplnil, že hráči tentokrát dostanou mnohem více svobody. Některé úrovně budou nelineární, pravděpodobně nejbližším příkladem by mohly být některé části Rise of the Tomb Raider nebo Uncharted: The Lost Legacy, v nichž se jinak lineární hratelnost na čas rozvinula v rozlehlejší oblast s množstvím vedlejších aktivit.

V hlavní roli se opět objeví starý známý Arťom, namísto tísnivých tunelů budeme tentokrát zjevně mnohem více času trávit ve venkovní divočině. Příběh se ostatně bude točit kolem hledání nového domova dále na východě. K tomu by vám měla dopomoci Aurora – obrněná lokomotiva, a také skupina spolubojovníků, o jejichž osudech budete moci do jisté míry rozhodovat. Ne všichni strastiplnou cestu musí přežít a hra tak nebude při každém průchodu stejná. Těšit se můžeme na dynamické počasí, denní cyklus, crafting a taktický boj s lidskými protivníky i nebezpečnými mutanty. Hra by měla vyjít příští rok na PS4, Xbox One a PC.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama