Nintendo vydá některé své hry na Shieldu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo vydá některé své hry na Shieldu

Nintendo vydá některé své hry na Shieldu

David Plecháček

David Plecháček

6. 12. 2017 09:42 14
Reklama

Zahraniční média následující zprávu popisují jako jedno z nejpodivuhodnějších partnerství posledních let. A lepší přirovnání bychom pravděpodobně nenašli. Pokud bychom zůstali jen u společností Nintendo a Nvidia, druhá jmenovaná společnost té první pochopitelně dodává procesory Tegra do konzole Nintendo Switch. Ale co by mohlo Nintendo dodávat Nvidii?

Odpověď na vyřčenou otázku je právě to podivné – hry. Podle nové dohody totiž Nintendo dodá na konzoli Nvidia Shield některé své hry z Wii a GameCube. Obě společnosti potvrdily, že na konzoli s Androidem budou hry jako The Legend of Zelda: Twilight Princess a New Super Mario Bros. Wii. Na Twilight Princess se můžete podívat dokonce na následujícím videu, které se objevilo na Twitteru Daniela Ahmeda, analytika společnosti Niko pro Čínu a jihovýchodní Asii.

Čína je přitom pro celou situaci klíčová. Zdá se, že porty her od Nintenda budou exkluzivní speciálně pro čínský trh. Proč se obě firmy k tomuto omezujícímu kroku rozhodly, zůstává nejasné. Zároveň není jisté, jaké verze budou na Shieldu dostupné, evidentně se totiž bude jednat o určitým způsobem vylepšené edice. New Super Mario Bros. Wii by měl fungovat v rozlišení 1080p. Zda se hry dočkají nějakých dalších upgradů, na to si musíme dočkat.

Klasikám bude nastavena příjemná cenovka desíti dolarů. Podle toho, co jsme psali výše, vás už teoreticky detaily nemusí zajímat. Podle rčení nikdy neříkej nikdy ale není jisté, jestli se Shield nedočká stejné podpory i jinde ve světě. I kdyby ne, je minimálně zaznamenáníhodné, že Nintendo pouští své legendární série i mimo vlastní a mobilní platformy. To se vážně nestává příliš často.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama