T2: Zábavnost by měla být na prvním místě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka T2: Zábavnost by měla být na prvním místě

T2: Zábavnost by měla být na prvním místě

David Plecháček

David Plecháček

30. 11. 2017 14:57 1
Reklama

Čím dál tím víc společností se bude vyjadřovat k tomu, co mikrotransakce znamenají pro celý průmysl a zda se za loot boxy schovává gambling anebo nikoliv. Na seznam lidí, kteří na toto neutuchající téma vydali nějaké prohlášení, se přidává prezident Take-Two Karl Slatoff. Ten by je za gambling neoznačil a stojí tak za vyjádřením ESA.

„Co se týká toho, jaké ohlasy tyto praktiky vzbuzují, z mého pohledu je to všechno jen o obsahu. Je to o přesycení tímto obsahem, o tom, když se na něj někdo soustředí více než na jeho zábavnost,“ řekl na konferenci Credit Suiise Technology v arizonském Scottsdale. Podle něj nemohou společnosti nutit hráče, aby si něco kupovali, ale když už, tak by měli vytvářet něco, po čem oni sami budou chtít víc. „Tak to je a tak to vždycky bude,“ řekl.

Vyjádřením ale neřekl, jaká bude politika vydavatele. T2 se ale obecně mikrotransakcí nijak neštítilo ani v minulosti a rozhořčený dav a současná nálada v hráčské společnosti na tom asi nic nezmění. Slattof se samozřejmě dále vyjadřoval ve smyslu, že je klíčové chystat za každých okolností ty nejlepší možné zážitky, ale to by samozřejmě řekl kdokoliv z herní branže

Je evidentní, že se většina vydavatelů bude držet svých plánů zuby nehty, jen je bude chtít připravit tak, aby co nejméně dráždily samotné hráče. Battlefront je tak jen svou vlastní obětí, nikoliv však exemplárním případem, po němž se všechno změní. Taková myšlenka by byla bláhová. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama