On-line prvky Demon's Souls v únoru končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka On-line prvky Demon's Souls v únoru končí

On-line prvky Demon's Souls v únoru končí

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 11. 2017 09:44 4
Reklama

Žánr náročných akčních RPG se v posledních letech dostal do popředí a zásluhu na tom má samozřejmě série Dark Souls. Její úspěch se snaží napodobit celá řada dalších titulů, ať už vzpomeneme Lords of the Fallen nebo letošní The Surge a Nioh. Jenže před všemi těmito hrami tu byla ještě jedna, která položila samotný základ.

Řeč je pochopitelně o Demon’s Souls, odvážném a nejistém projektu studia FromSoftware z února 2009, který i přes počáteční nepřesvědčivé prodeje nakonec dosáhl statusu kultovního titulu. Právě Demon’s Souls načrtly kontury mechanismů, jež v žánru potkáváme dosud. Tuhé souboje s bossy, management duší neboli obecného platidla, s jehož pomocí se zvyšuje úroveň i nakupují předměty, ale především neobvyklý on-line multiplayer, díky němuž si můžete do svého světa povolat na pomoc jiného hráče, nebo naopak ostatní napadat či být napadáni.

Společnost Sony Interactive Entertainment ale nyní oznámila, že po dlouhých devíti letech fungování budou servery Demon’s Souls 28. února 2018 vypnuty. To samozřejmě znamená, že ačkoli hru budete i nadále moci hrát sólo, vymizí veškeré multiplayerové prvky, jako je vzájemná kooperace, zanechávání vzkazů či zobrazování duchů jiných hráčů ve vašem světě. Velký vliv to ale bude mít také na souboj s bossem jménem Old Monk, který dokázal přivolat jiného hráče a zkomplikovat tak souboj, a také na mechanismy World Tendency.

Hra se svého vydání nejprve dočkala v Japonsku, kde se o ni postarala společnost Sony, na jejíž platformě také Demon’s Souls exkluzivně vyšly. V Severní Americe ji vydal Atlus, v Evropě pak Bandai Namco. Ke zrušení on-line podpory mělo údajně dojít už v roce 2012, nakonec však údajně Atlus dokázal získat dostatek prostředků k jejímu zachování. Jestli jste dosud Demon’s Souls nehráli a chcete si je vyzkoušet v kompletní podobě, neměli byste váhat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama