A Hat in Time příští týden i na konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka A Hat in Time příští týden i na konzolích

A Hat in Time příští týden i na konzolích

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 11. 2017 10:31 1
Reklama

Ačkoli byly 3D plošinovky ještě v nedávné minulosti považovány za mrtvý žánr, v poslední době nás vývojáři přesvědčují o opaku. O nových dobrodružstvích slavného Maria se napovídalo už hodně, je tu ale také nedávno vydaný Super Lucky’s Tale, jehož recenzi přineseme v nejbližších dnech, nepříliš povedený titul Yooka-Laylee, atypický Snake Pass a zapomínat nesmíme ani na famózní remake Ratchet & Clank z loňského roku. Je tu ale i další hra, které se dosud nedostalo tolik pozornosti, kolik by si možná zasloužila.

Titul A Hat in Time vyšel v době, kdy celý svět se zatajeným dechem čekal na Super Mario Odyssey. Hra se vydání dočkala 5. října letošního roku na PC a na Steamu ji pořídíte za necelých 30 dolarů. Společnost Humble Bundle Inc. však nyní oznámila, že si hráči budou titul moci již brzy užít i na konzolích, jmenovitě na PlayStation 4 a Xboxu One.

Konzolové verze v Evropě vyjdou už příští středu, tedy 6. prosince. Vývojáři tvrdí, že A Hat in Time je poklonou těm nejlepším 3D plošinovkám historie a jako zdroje inspirace cituje takové legendy, jako je Super Mario 64, Psychonauts nebo Banjo-Kazooie. S tou poslední ostatně sdílí jméno hudebního skladatele Granta Kirkhopea. Hra se chlubí jednou z nejúspěšnějších kampaní na Kickstarteru v rámci žánru, od fanoušků vybrala více skoro 1000% původně žádané sumy.

Hlavní hrdinkou je Hat Kid, malá holčička, která cestuje vesmírem a bezpečně ji poznáte podle obřího klobouku. Snaží se zachránit svůj svět od zlé Holky s knírem a aby toho dosáhla, musí překonat nástrahy několika obřích otevřených světů. Mezi klíčové prvky hry patří průzkum prostředí, odemykání nových speciálních schopností a souboje s obřími bossy. Níže se můžete podívat na trailer se záběry z hraní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama