W40.000: Gladius je novou 4X strategií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka W40.000: Gladius je novou 4X strategií

W40.000: Gladius je novou 4X strategií

David Plecháček

David Plecháček

27. 11. 2017 12:06 3
Reklama

Už tak bohatý svět Warhammeru se opět rozšíří. Po druhém díle série Total War ale tentokrát dojde na sérii z budoucnosti, sci-fi 40.000. Žánr strategií ale úplně neopustíme, ačkoliv real-time vyměníme za 4X tahovku. Chystá se totiž Warhammer 40.000: Gladius – Relics of War.

Za nově oznámeným přírůstkem stojí studia Slitherine a Games Workshop. Pro anglickou společnost Slitherine se nejedná o debut v této rozsáhlé sáze, vývojáři už mají na kontě rovněž 4X strategii Warhammer 40.000: Armageddon. Ten, ačkoliv vyloženě nepropadl, do světa díru neudělala sbíral průměrná hodnocení. Zda bude Gladius – Relics of War úspěšnější, ukáže až čas.

Podle oficiálních informací nemá nakročeno vůbec špatně. 4X strategie klade velký důraz na souboje, přičemž svou roli sehrají i speciální hrdinné jednotky s jedinečnými vlastnostmi a mocné válečné stroje. Systém vás bude nutit vylepšovat technologii i neustále rozšiřovat vlastní infrastrukturu. Nedílnou součástí bude taktéž prozkoumávání neznámého světa.

Součástí hry jsou čtyři frakce, díky nimž by měla být hra velice různorodá. Vývojáři dokonce říkají, že hra za každou z nich vám nabídne čtyři kompletně odlišné herní zážitky. Můžete si zvolit mezi vesmírnými mariňáky, Astra Militarum, Orky nebo Necrony. Různorodost se odvíjí jak od toho, jak se každá frakce rozvíjí, ale i jak vedou svou diplomacii.

Gladius nabídne vedle klasického příběhu i hru více hráčů. Obě části by se od sebe měly výrazně lišit. Příběh bude spíše pomalejší, rozvážnější a taktičtější, real-time multiplayer ale bude logicky rychlejší a dynamičtější. Jak novinka vypadá můžete vidět v přiloženém traileru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama