I letos Steam ocení hry netradičních kvalit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka I letos Steam ocení hry netradičních kvalit

I letos Steam ocení hry netradičních kvalit

David Plecháček

David Plecháček

27. 11. 2017 10:47
Reklama

Geoff Keighley odhalil nominované pro The Game Awards, v Londýně už vyhlásili vítěze Golden Joystick Awards, ceny Britské akademie doznají výsledků až na jaře, a tak tu vzniká prostor pro další ceny. Tentokrát hráčské, přímo ze Steamu. I letos se totiž „konají“ Steam Awards, a vy máte možnost udělit hrám své vlastní nominace.

Stejně jako loni, i letos se kategorie vymykají zažitým standardům. Jestliže čekáte kategorie nejlepší RPG, nejlepší akční hra nebo ceny za nejlepší audio, musíte čekat do naší invaze. Na Steamu se totiž volí v úplně jiných odvětvích. Koho nominujete do kategorie „Dost bylo násilí, odložme zbraně“ pro hru, která se kompletně vyhýbá zbraním? A kdo se ocitne mezi nominovanými pro „Pokaždé jiné dobrodružství“?

Ale to je jen špička ledovce. Na Steamu tak můžete volit nejlepšího „Žrouta času“, díky kterému titulu máte „Nervy v kýblu“, a také hry, které ostatní nechápu, ale vy víte, že „Není za co se stydět“.

Mezi 13 celkových kategorií se dále řadí: „Vypusťte Krakena“ pro hru, která vás vypustí z klece a nechá vám volnou ruku, „Bez kontextu ani ránu“ ocení hru, jejíž součást může působit absurdně, ale v kontextu hry se nad ní ani nepozastavíte, Steam taktéž hledá svou Miss „Symbol krásy“, přičemž ale nemusí jít o konvenční volbu, ale třeba i o kus nábytku, hledá i „Nepopsatelný zážitek“, „Stále nová hra" je cena pro titul, který překypuje novým obsahem i po letech od vydání, „Ty krááááááááso! Podruhé“ - ocenění pro Strach a hnus v Las Vegas mezi hrami (hráči prý loňskou kategorii nepochopili správně, a tak se mezi kategorie dostává i po roce), také oceníte hru, která je „Ještě lepší, než jsem čekal“, a v „Komunitní kategorii“ se můžete vyřádit a zvolit hru podle vašeho vlastního kritéria. Třeba hru s nejlépe použitým majákem nebo titul, při němž se nejlépe poslouchá vážná hudba.

Do diskuze nám pod tuto novinku můžete přiložit vaše nominované, a když si vzpomeneme, možná bychom mohli na netradiční ocenění narazit i v podcastu. Nebo snad nechcete vědět, u čeho posloucháme Mozarta a Vivaldiho? Své hlasy můžete odevzdat zde

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama