Autoři Forzy Horizon tvoří open-world RPG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Forzy Horizon tvoří open-world RPG

Autoři Forzy Horizon tvoří open-world RPG

David Plecháček

David Plecháček

23. 11. 2017 15:06 8
Reklama

Playground Games. Britské studio, patrně jedno z nejlepších na tvorbu arkádových závodních her. Sháníte-li kratičký popis vývojářů z Leamington Spa, nenašli byste lepší. Sedí pro ně ale jen prozatím. Už v únoru se objevily zprávy o tom, že autoři rostou, budou se stěhovat a že začínají tvořit novou AAA hru, která nebude závodní. Teď se věci daly do pohybu.

Pro téměř dvojnásobek zaměstnanců nalezlo studio nový domov, opět v anglické obdobě Silicon Valley. Lázně Leamington jsou samotným centrem herního průmyslu v Anglii, a ruku na srdce, proč by z něj chtěl někdo odcházet. Nová budova ale má dostatečnou kapacitu na dvě stovky vývojářů, kteří budou schopní zvládnout dva projekty současně. Jedním z nich bude samozřejmě Forza Horizon, tak jako doposud.

Tím druhým je ale „Project 2“. Ralph Fulton o něm hovořil už v únoru, když říkal, že studio vyzrálo a nastala doba zúročit nabyté dovednosti. „Pořád se můžeme snažit o zlepšení, ale rádi bychom se prosadili i v jiném žánru. I to je cílem Projectu 2,“ říkal tehdy. O mnoho více informací o něm ale nebylo. Jistě, Fulton hovoří o jiných žánrech a nových specialistech a zkušených a nadaných zaměstnancích, ale to může být prakticky kdokoliv na cokoliv.

Díky nedávnému stěhování ale víme přeci jen něco nového. A nemyslíme si, že by to bylo tak nečekané. Série Horizon se pokaždé pyšnila krásným otevřeným světem, a evidentně u něj ve studiu zůstanou i u nového projektu. Titulek „Máme nový domov pro naši AAA open-world RPG hru“ hovoří jasně. Navíc Microsoft by přesně takový titul potřeboval jako sůl, a na koho vsadit, když ne na jeden z nejosvědčenějších týmů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama