Hellblade překvapil autory svými prodeji
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hellblade překvapil autory svými prodeji

Hellblade překvapil autory svými prodeji

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

23. 11. 2017 10:21 18
Reklama

Tým Ninja Theory se nově pochlubil tím, že jejich ambiciózní projekt Hellblade: Senua’s Sacrifice dokázal oslovit již takřka půl milionu hráčů. A jelikož to rovněž znamená také cifru celkem platících zákazníků, tak se tento tým aktuálně může pochlubit rovněž tím, že se již ocitá v takzvaně černých číslech.

Výděleční tito autoři přitom plánovali být nejdříve devět měsíců od zahájení prodejů hry, této mety nakonec dokázali dosáhnout ji pouhé tři měsíce po vydání. Začátkem srpna si tedy tento tým vůbec nesliboval, že by mohl jejich relativně kontroverzní titul oslovit tolik zákazníků, natož takto rychle.

Naopak se obávali, že jejich projekt může vzbudit přílišnou kontroverzi svým zvoleným tématem mentálně nestabilní hlavní hrdinky, jež ve finále mohla vést ke komerčnímu neúspěchu. Opak však byl pravdou, a i navzdory tomu, že se ona kontroverze a smíšené ohlasy skutečně objevily, tak i přesto tvůrci dokázali mnohem častěji budit ohlasy pozitivní. A to mělo za následek další a kýžený komerční úspěch hry.

Ta se mimo jiné snažila dokázat, že zde existuje prostor mezi nezávislými hrami a mezi těmi takzvané AAA projekty, což se tvůrcům zcela zřejmě prokázat přeci jen podařilo.

A v pořadí v již 30. příspěvku ve video blogu hry (ten můžete vidět níže) hovoří vedoucí vývoje a scenárista Tameem Antoniades spolu s dalšími vývojáři a zúčastněnými postavami vývoje o tom, kterak se dopracovali k celkovému úspěchu.

Mluví mimo jiné i o detailech financování vývoje a připomínají fakt, že ony tři desítky dílů videí slouží v tuto chvíli mimo jiné také jako souhrnný dokument o vývoji titulu, který se právě nachází na pomezí nezávislé a klasické velké AAA hry.

Její komerční úspěch přitom mimo jiné podtrhlo již na 75 tisíc předobjednávek, jež již v předstihu dokázaly zaplatit dodatečný marketing nutný pro další úspěch hry.

Tu má přitom na svědomí v průměru pouze dvacetičlenný tým, který dokázal vygenerovat celkový výdělek zhruba 13 milionů dolarů a na to konto nelze než popřát hodně štěstí i do budoucna. Další plány však tým Ninja Theory prozatím ještě nesdílí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama