Square chce na Switch nová IP i starší značky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Square chce na Switch nová IP i starší značky

Square chce na Switch nová IP i starší značky

David Plecháček

David Plecháček

22. 11. 2017 08:15 1
Reklama

Bylo logické, že si musí konzole Nintendo Switch projít určitou dobou hájení, než jí přijme jak většina hráčů, tak než začne být zajímavá i pro většinu vydavatelů. Obojí jde ruku v ruce, tudíž s čím dál větším zájmem (a počtem) hráčů se ozývá čím dál více společností s hrami. Například Square Enix.

Josuke Macuda, prezident japonského vydavatele, se v posledním čtvrtletním zhodnocení vlastních finančních výsledků kromě nich rozhovořil i na konto hybridního zařízení od Nintenda. Kromě všeobecných slov chvály vyjádřil Macuda záměr přinést na Switch nové značky, a také některé ze starších zavedených sérií „Chceme být proaktivní,“ řekl.

„Naším záměrem je zapojit se do rozvoje portfolia platformy, která je nejvhodnější pro středně velké tituly, ve kterých excelujeme,“ dodal a zdůraznil, že rozdělovaní klíčových zdrojů závisí na každé platformě a jejích atributech, a protože „Switch umožňuje využít naše přednosti a zkušenosti“, Macuda prozradil, že Square jej podpoří novými IP a rebootováním některých již vydaných her.

Konkrétní samozřejmě nebyl, a tak dokud vydavatel něco neoznámí, můžeme jen hádat, oč se jedná. Square Enix ale uhodilo hřebíček na hlavičku – na Switchi se opravdu středně velké hry neztratí, ba právě naopak. Tak doufejme, že jich bude přibývat víc a víc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama