Ceny Golden Joystick ovládl Link se Zeldou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ceny Golden Joystick ovládl Link se Zeldou

Ceny Golden Joystick ovládl Link se Zeldou

David Plecháček

David Plecháček

20. 11. 2017 12:23 1
Reklama

Ačkoliv je v současnosti mnohem známější ocenění The Game Awards Geoffa Keighleyho, své mají co říct i další, mnohdy mnohem starší ceny. Své sošky uděluje například Britská akademie filmové a televizní tvorby (BAFTA), od roku 1983 se také s přestávkami udělují zlaté joysticky na akci Golden Joystick Awards. Právě pětatřicátý ročník těchto cen se konal tento víkend v londýnské O2 aréně. Nejvíce ocenění a také titul hry roku si odneslo The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Nejnovější Zelda pro Wii U a Nintendo Switch si odnesla kromě hry roku také ocenění nejlepší hry na platformách od Nintenda, sošku za volbu kritiků a také cenu za nejlepší audio. Největším konkurentem jí byl Horizon Zero Dawn od nizozemského studia Guerrilla Games. Horizon se stal hrou roku na PlayStation, hrou s nejlepším příběhem a Ashly Burch cenu za ztvárnění Aloy.

Nejlepší indie hrou bylo vyhlášeno Friday the 13th, cenu za multiplayer sebral PlayerUnknown’s Battlegrounds (stejně jako cenu za nejlepší hru na PC), VR hrou roku je Resident Evi 7 a cenu za design si odnesl Cuphead – stejně jako cena za nejlepší hru Xboxu. Do síně slávy vstoupila série Final Fantasy, přičemž cenu za celoživotní práci obdržel legendární Sid Meier.

Na celý seznam druhých nejstarších videoherních cen roku se můžete podívat pod tímto odkazem

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama