Také EA plánuje vlastní streamovací službu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Také EA plánuje vlastní streamovací službu

Také EA plánuje vlastní streamovací službu

David Plecháček

David Plecháček

15. 11. 2017 11:42
Reklama

Jakékoliv streamovací služby jsou teď v kurzu. O jedné přemýšlí Microsoft, o druhé například Electronic Arts. Na konferenci UBS Global Technology to prohlásil finanční ředitel EA Blake Jorgensen. Řekl, že podobnou službu můžeme čekat do dvou, tří let.

Ani v tomto případě nebyl Jorgensen příliš sdílný a konkrétní a držel se pouze obecných frází. Řekl, že do dvou až tří let uvidíme nabízenou službu od EA a jeho partnera. Je otázkou, s kým Electronic Arts spojilo své síly a s kým se vydává do dosud málo prozkoumaných vod, do kterých míří čím dál více ryb. Kromě plánů Microsoftu v nich už nějakou dobu plave Sony se službou PlayStation Now.

Jorgensen během svého vystoupení řekl, že masivnějšímu rozšíření v minulých letech bránila absence větších data center, které by pokryly potřebu zákazníků. Pokud by byl zákazník od takového centra příliš daleko, jeho zážitek by byl negativní. Jenže díky snahám velkých IT společností typu Microsoft, Amazon, Facebook, Google nebo Apple se tato centra stávají mnohem častější a už nejsou takovou vzácností. Novým službám tak prakticky nic nebrání.

Sám finanční ředitel na pódiu nedávné výroky Phila Spencera připomněl. Některá zahraniční média dávají tyto dvě informace do souvislostí, neboť i Spencer hovořil o službě, jejíž start by mohl proběhnout do roku 2020. Je tak možné, že oním partnerem by byl sám Microsoft. Ostatně tyto společnosti k sobě mají poměrně blízko i díky EA Access, placené službě, díky níž hráči na Xboxu mohou využívat určitých výhod a nabídek EA. Na PC poté funguje obdoba v podobě Origin Access.

Streamování nejrůznějšího obsahu ale stále má určité limity nebo problémy, na nichž je potřeba neustále pracovat. Jorgensen zmiňuje důležitost výkonného a rychlého internetu, jehož přítomnost stále není na některých místech standardem. Finanční ředitel taktéž vyjádřil názor, že si nemyslí, že by streamovací služby nahradily tradiční způsoby hraní v dohledné době, pokud vůbec někdy.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama