Respawn se uzavřené akvizice EA nijak nebojí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Respawn se uzavřené akvizice EA nijak nebojí

Respawn se uzavřené akvizice EA nijak nebojí

David Plecháček

David Plecháček

13. 11. 2017 11:01 2
Reklama

Někteří nad akvizicí Respawnu společnosti Electronic Arts kroutí hlavou. Bojí se totiž, že se Respawn Entertainment dostává do kleští, které v minulosti sevřely například studia Pandemic nebo v před nedávnem studio Visceral. Tlak na vedení v čele s veteránem herního průmyslu Vincem Zampellou musí být enormní. Oni se ho ale nebojí.

Zampella, který před Titanfallem pracoval v Activisionu, respektive v Infinity Ward na sérii Call of Duty, se o novém směru vlastního studia rozhovořil v rozhovoru pro VentureBeat, v němž přiznal, že jde pokaždé o určitý balanc mezi financemi a vlastní volností: „Musíte se starat o bezpečí a financování vlastního studia. O to, jak se dostat k tvorbě nových her, zatímco stále ještě spravujete ty staré. Ale nebojím se. Myslím si, že kreativní svoboda nám zůstává,“ řekl.

Podle Zampelly Respawn dosáhl ideální konstelace, v rámci které je akvizice ideální pro oba světy. „Je to dohoda s EA, takže spolu stále musíme co nejlépe vycházet a to se nemění. Jsme stále ten samý Respawn a budeme dělat ty samé hry jako dosud, pokud možno ještě lepší. Naši fanoušci nám mohou věřit, že děláme to, co považujeme pro budoucnost Respawnu za nejlepší i pro budoucnost našich her,“ zaznělo z úst zakladatele a ředitele vývojářského studia.

O volnosti hovořil i Patrick Soderlund, finanční ředitel EA. Na druhou stranu právě Electronic Arts odstartovala debatu ohledně mikrotransakcí, lootboxů a finanční náročnosti vývoje AAA her a nutnosti je nějak adekvátně zaplatit, takže se ani Respawn nejrůznějším nenáviděným praktikám pravděpodobně nevyhne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama