Spelunky 2 oznámeno prvním trailerem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spelunky 2 oznámeno prvním trailerem

Spelunky 2 oznámeno prvním trailerem

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 10. 2017 10:23
Reklama

Od původního vydání hry Spelunky uplynulo už devět let a to, co původně začalo jako indie freeware plošinovka pro Windows se postupně rozšířilo na celou řadu platforem, počínaje Xboxem 360 a PlayStation 4 konče. Na právě probíhající akci Paris Games Week jsme se dozvěděli o chystaném pokračování.

O hře se poněkud více rozpovídal její designér Derek Yu na PlayStation Blogu. Uvedl, že přípravy pokračování zabraly tolik času především proto, že si musel přivyknout na chaos spojený s narozením dcery. Yu poznamenává, že práce na pokračování a otcovství má mezi sebou celou řadu paralel a jeho nová životní situace rozhodně ovlivnila podobu hry.

„Rodičovství i vývoj pokračování zahrnují reflexi minulých zkušeností i pohled do budoucna. V případě Spelunky 2 jsme měli šanci prozkoumat prvky, které byly pro první hru unikátní, a ještě více je zvýraznit. Přitom bylo ale také nutné vydat se kupředu, přijmout riziko a přijít s novými nápady, které zachovají značku svěží i pro dlouholeté fanoušky.

Kromě vydaného traileru zatím nemáme o pokračování prakticky žádné informace. Víme jen, že na něm pracuje studio BlitWorks, které se v minulosti postaralo o port původní hry na PS3, PS Vita a PS4. Na hře se bude znovu podílet i autor hudby k prvnímu dílu Eirik Suhrke. Hra by měla vyjít v průběhu přístího roku, přesný termín ale zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama