Sony: Příští rok bude ještě lepší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony: Příští rok bude ještě lepší

Sony: Příští rok bude ještě lepší

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 10. 2017 14:22 6
Reklama

Včerejší konference Sony na Paris Games Weeku nás sice potěšila oznámením nového projektu od studia Sucker Punch a řadou nových trailerů, přeci jen jsme ale možná měli trochu větší očekávání. Pokud jste ji ještě neviděli, můžete se na komentovaný záznam podívat pod tímto odkazem. Prezident Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios Šúhei Jošida nicméně slibuje, že příští rok bude z pohledu Sony ještě nabitější než ten letošní.

Jošida na diskuzním panelu serveru DualShockers uvedl, že posledních 12 měsíců bylo pro Sony skutečně velmi úspěšným obdobím. Připomeňme, že kromě startu PS VR a PlayStation 4 Pro vyšly pod hlavičkou Sony takové hry, jako je Horizon: Zero Dawn, Uncharted: The Lost Legacy nebo dlouho očekávané Gran Turismo Sport. Zapomínat nesmíme ani na Nioh, který ovšem již brzy vyjde i na PC.

V příštím roce má ale nabídka být ještě silnější. Názvy jednotlivých značek snad ani nemusíme připomínat. God of War, Detroit, Days Gone, dost možná i The Last of Us či nově oznámený Ghost of Tsushima, na němž se údajně pracuje už tři a půl roku. Jošida zmínil i Dreams od Media Molecule a uvedl, že už se nemůže dočkat, až si tento titul budou hráči moci vyzkoušet alespoň v podobě beta verze. Velké naděje samozřejmě vkládá i do technologie virtuální reality.

Kromě Paris Games Week jsme ale o Sony slyšeli i v souvislosti s pravidelným čtvrtletním zveřejněním finančních výsledků. V rámci setkání investorů se hovořilo o celé řadě témat, mezi nimiž například figurovala i snaha učinit službu PlayStation Plus ještě lákavější pro potenciální i dlouhodobé zákazníky. Ze strany Sony je jasný trend přesunu soustředění z prodejů hardwaru na software a služby. Pro společnost je také významně důležitý úspěch prodejů herních předmětů ve hrách od vývojářů třetích stran a přestože ve hrách od Sony dosud mikrotransakce nebyly výrazně přítomné, je velmi pravděpodobné, že se v blízké budoucnosti zaměří na průzkum jejich využitelnosti. To však ve světle aktuálních nálad mezi hráči rozhodně nebudí pozitivní ohlas.

CO se týče prodejů konzole PlayStation 4, ke 30. září letošního roku má toto zařízení na kontě 67 a půl milionu expedovaných kusů. Předpoklady pro konec aktuálního fiskálního roku představují navýšení na 79 milionů kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama