Příběhové rozšíření pro GTA V už nečekejte
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příběhové rozšíření pro GTA V už nečekejte

Příběhové rozšíření pro GTA V už nečekejte

Pavel Makal

Pavel Makal

24. 10. 2017 09:03 28
Reklama

Těžko uvěřit, že od vydání masivně úspěšného pátého dílu série Grand Theft Auto uplynuly již čtyři roky. Hra, která se původně objevila na konzolích minulé generace, se později dočkala i portu na PlayStation 4 a Xbox One a nakonec si na své přišli i hráči na PC. Přestože se hra těší nemalé popularitě dosud, především díky režimu GTA Online, nelze si nepovzdechnout, že jsme se na rozdíl o minulého dílu nedočkali žádného příběhového rozšíření. Rockstar má vysvětlení, která vás ovšem nemusí uspokojit.

V rozhovoru pro magazín Game Informer se k tomuto tématu vyjádřil hlavní designér Imran Sarwar. Ten uvedl, že absence singleplayerových rozšíření není ze strany společnosti vědomým rozhodnutím, ale že tak situace zkrátka vyplynula. Zmínil ale, že v konečném důsledku dost možná šlo o nedostatek zdrojů, protože se velká část firmy začala věnovat vývoji Red Dead Redemption 2. Rockstar údajně cítil, že pro rozšíření příběhu GTA V není prostor a není ani potřeba.

To je rozhodně škoda, protože pamětníci jistě budou souhlasit s tím, že dvojice příběhových DLC pro GTA IV jednak představila zajímavé nové postavy, ale poskytla hráčům náhled na herní události z úplně nových úhlů. Můžeme samozřejmě spekulovat o tom, že si v Rockstaru a především v mateřské společnosti Take-Two Interactive dobře spočítali, že se z finančního hlediska mnohem více vyplatí věnovat se online součásti hry. Přeci jen se výkonný ředitel Take-Two Strauss Zelnick nechal v minulosti slyšet, že GTA Online je pro firmu darem, který stále přináší ovoce.

Sarwar v rozhovoru nicméně uvedl, že absence příběhových dodatků pro GTA V neznamená, že se jich nedočká například Red Dead Redemption 2 nebo jiné hry v budoucnu. Podle něj musí být všem jasné, že Rockstar velmi rád tvoří velké otevřené světy s příběhem a uvádí, že by určitě nebylo možné vytvořit hru, jako je GTA V, kdyby vývojáři neměli na paměti obsah pro jednoho hráče a snahu o neustálé posuny v jeho možnostech.

Nyní už tedy můžeme prakticky s jistotou říct, že se singleplayerového rozšíření pro GTA V nedočkáme. Rockstar na něj přitom lákal už v prosinci 2013, o dva roky později však Zelnick při zveřejňování finančních výsledků uvedl, že si nevzpomíná na konkrétní slib. Hrajete ještě GTA V? Oblíbili jste si Online, nebo byste preferovali rozšíření singleplayeru?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama