NeoGAF je kvůli kauze majitele mimo provoz
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NeoGAF je kvůli kauze majitele mimo provoz

NeoGAF je kvůli kauze majitele mimo provoz

David Plecháček

David Plecháček

23. 10. 2017 11:36 9
Reklama

Věděli jste, že NeoGAF, respektive dříve znám pod názvem Gaming-Age Forums je s námi už osmnáct let? Tehdy jej coby přílohu stránky Gaming-Age vytvořil Jim Cordeira, ale přes IGN a ezboard se stránky vyvinuly do takové podoby, v jaké jí známe dnes. Nebo v jaké jsme jí znali? Její majitel, Tyler Malka, byl totiž obviněn ze sexuálního obtěžování a od té doby NeoGAF zůstává nefunkční.

Pokud se k tomuto fóru pokusíte připojit, vrátí se vám zpět s hláškou, že je služba nedostupná. Dále se na stránce taktéž píše, že tato nedostupnost je plánovaná a je zapříčiněna nutnou údržbou. Toto tvrzení je ale pravděpodobně nepravdivé. Vše totiž souvisí s obviněním majitele Tylera Malky. Ten se ale k tématu bohužel prozatím odmítl vyjádřit.

Případ vyplul na povrch už v nedělních brzkých ranních hodinách středoevropského času. Jeden z uživatelů oblíbeného hráčského diskuzního fóra do jednoho vlákna umístil screenshot facebookového příspěvku nejmenované ženy, podle nějž ji měl ve zkratce její blízký přítel během sprchování svou přítomností šokovat a dožadovat se styku. Jakmile žena odmítla, obviněný ji měl začít urážet a vyhrožovat.

V celém příspěvku ale nepadlo jméno obviněného, respektive toho, kdo byl tím agresorem. Jenže v komentářích ženu někdo vyzval, aby sdělila přítomným jméno, přičemž ta nejprve odmítla a až později řekla: „Napište do Google Evilore.“

Je jím Tyler „Evilore“ Malka. Ve světle událostí začali uživatelé fóra protestovat a mnoho moderátorů ze stránek odešlo. Krátce po protestech NeoGAF přestal fungovat. Podle všeho to není poprvé, co Malka čelí podobnému obtěžování. Ze stejného chování byl nařčen při cestě do Španělska před pěti lety.

Uvidíme, jakou bude mít kauza dohru. Je možné, že se NeoGAF vrátí do ostrého provozu, mnoho médií se ale obává i toho, že už by oblíbené hráčské a vývojářské fórum nemuselo fungovat nikdy. A proto záleží na tom, jestli těmto ženám máme věřit či nikoliv - a zda oběti uvěří příslušné úřady. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama