Hori chystá klávesnici a myš pro Xbox
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hori chystá klávesnici a myš pro Xbox

Hori chystá klávesnici a myš pro Xbox

David Plecháček

David Plecháček

23. 10. 2017 12:29 2
Reklama

„O víkendu jsem zase hrál a ten proti mně mě pořád trefoval do hlavy! Určitě používal klávesnici a myš, i když jsem nucenej používat gamepad.“ Znáte to? Klasická výmluva své nešikovnosti a tudíž typické shazování vašeho protihráče, že by s analogovými páčkami v ruce přece nemohl být o tolik lepší jak vy. Hrajete-li na konzolích, podobná situace vás určitě musela někdy v životě potkat, ať už jste byli řečníkem vy nebo vaši přátelé. Ale víte, že už nejde o výmluvy, ale o realitu?

Může za to výrobce periferií Hori, který pracuje na kombu klávesnice a myši. Pro konzole od Sony už nějaké výrobky na trhu jsou, dokonce oficiálně posvěcené samotnou společností Sony, ale dlouhou dobu se podobnému trendu bránil Microsoft. Neúspěšně. Hori míří i tam. Jeho nejnovější příslušenství, taktéž oficiálně licencované, je velice podobné tomu od Sony a jen je v bílé barvě a s ikonami odpovídajících tlačítek.

Novinka se jmenuje Tactical Assault Commander Pro One. Můžete si ovládání namapovat díky mobilní aplikaci jak chcete, můžete dokonce vytvořit několik profilů a přepínat nimi v závislosti na tom, kdo periferii používá. Můžete zařízení taktéž připojit k PC s operačním systémem Windows. Novinka na trh dorazí 30 října, cena se bude pohybovat okolo 150 dolarů, tedy přes tři tisíce korun.

Hry tomuto ovládání samozřejmě nejsou přizpůsobené, ale pohled a pohyb jako na PC periferie simuluje věrně. Stále ale má svá praktická omezení. Pokud je ale někdo vyložený nešika s ovladačem v ruce, nebo pokud si někdo rád užije střílečky jinak, může po zařízení sáhnout. Jak je to ale s tou výhodou a jestli ten proti vám opravdu využívá klávesnice a myši, to nevíme. Ale může to být od 30. října pravda i na Xboxu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama