BAFTA ocení hry s přesahem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka BAFTA ocení hry s přesahem

BAFTA ocení hry s přesahem

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

20. 10. 2017 14:50 3
Reklama

Iniciativa udílející britské ceny BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) oznamuje, že na příští rok se herní průmysl může těšit z jednoho dodatečného ocenění navíc. To slibuje odměnit tvůrce snažící se přesáhnout herní průmysl a poukázat na skutečné problémy a situace vznikající v našem světě.

Ocenění nazývaná Game Beyond Entertainment odráží trend her, které dospívají spolu se svým publikem a které v čím dál tím větším měřítku nemusí znamenat pouhé odreagování od každodenních starostí, ale mohou rovněž aktivně reflektovat dění okolo nás a poukazovat na něj.

S takovými tituly jistě máme již každý své zkušenosti, a právě na ocenění takových her tato nově vzniklá kategorie cílí. V tiskovém prohlášení se přitom píše, že ocenění se mohou dočkat tituly, které za pomocí empatie či emočního dopadu probudí zvědavost a ty, které obecně dokáží probrat zaujetí týkající se reálných problémů, či které se zkrátka snaží ze světa udělat lepší místo.

Tvůrci samotní však na druhou stranu budou muset komisi předem sepsat důvody, proč by právě jejich titul měl být v této kategorii zvážen a na základě čeho má právě ta jejich hra mít onen dopad.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama