Switch už umí přenos dat i točit videa
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch už umí přenos dat i točit videa

Switch už umí přenos dat i točit videa

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

19. 10. 2017 13:30
Reklama

Nintendo včera vypustilo do světa velkou aktualizaci firmwaru pro konzoli Nintendo Switch, která přináší řadu zajímavých novinek, jež mají ambice zpříjemnit hráčům jejich čas strávený s konzolí.

Předně firmware zpřístupňuje funkcionalitu nahrávání vlastních zážitků, což má formu třicetivteřinových klipů zaznamenávajících poslední okamžiky hry. Stačí pouze dlouze stisknout tlačítko pro zaznamenávání. Při krátkém stisku konzole pouze udělá snímek obrazovky tak, jako tomu bylo již dříve.

Takto zaznamenaný klip se následně uloží do galerie konzole (která nově umí filtrovat obsah dle typu), kde s ním lze nadále pracovat. To v praxi znamená například možnost dalšího zkracování klipu, kterého lze docílit ještě na samotné konzoli. Pochlubit se se svým zážitkem následně mohou hráči například na Facebooku či na Twitteru.

Nintendo však rovněž avizuje, že toto se týká pouze kompatibilních titulů, mezi něž aktuálně spadají hry pocházející z produkce samotného Nintenda – The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Arms a Splatoon 2. Hry se této nově zpřístupněné vlastnosti tedy zjevně musí přizpůsobit.

Další významnou novinkou aktuální verze firmwaru je pak možnost přenášet vlastní data z jedné konzole na druhou, což může usnadnit migraci z jednoho kousku hardwaru na druhý. V takovém případě pak dojde k přemístění i všech uložených pozic hry.

Tím to však ještě nekončí a nově je kupříkladu ještě také možno v elektronickém obchodě konzole vytvářet předobjednávky her. Kompletní výčet novinek firmwaru 4.0 můžete vidět například na webu Nintenda, níže nicméně můžete ve videu vidět to, jakým způsobem probíhá právě ono ukládání videoklipů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama