RE7 konečně dosáhl plánovaných prodejů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RE7 konečně dosáhl plánovaných prodejů

RE7 konečně dosáhl plánovaných prodejů

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 10. 2017 09:51 11
Reklama

Resident Evil 7 vyšel letos zkraje roku a v herní komunitě vzbudil poměrně rozporuplné názory. Zatímco část hráčů, mezi které se řadíme i my v redakci, s radostí přijala nový a svěží směr, jímž se letitá série vydala, pro mnoho dalších byly kroky Capcomu v rozporu s tím, jak si sérii Resident Evil představují. První prodejní čísla nebyla příliš uspokojivá a až nyní se hře podařilo dosáhnout očekávaného výsledku.

Capcom původně doufal, že se mu hranice 4 milionů prodaných kusů podaří překonat už do konce minulého fiskálního roku, tedy do 31. března 2017. Poslední informace pocházejí z konce dubna, kdy Capcom oznámil 3,5 milionu expedovaných kopií. Oficiální stránky hry se nyní chlubí oznámením, že sedmý Resident Evil konečně pokořil stanovenou hranici.

Přáním japonské herní společnosti je, aby do konce fiskálního roku 2018, tedy do března příštího roku, dokázala prodat ještě o dva miliony kopií více. V květnu letošního roku byl na setkání investorů přestaven plán, hovořící o tom, že by celkové prodeje hry za dobu její životnosti měly dosáhnout deseti milionů kusů. Toto číslo se nám ale vzhledem k poměrně úzce profilovanému žánru hry nezdá příliš realistické.

Podpořit by ho nicméně mohlo plánované vydání Gold edice hry, která přinese jak veškerý doposud vydaný dodatečný obsah, tak i dvě chystaná rozšíření Not a Hero a End of Zoe, která by měla vyplnit prázdná místa v příběhu hry. Resident Evil 7 je momentálně dostupný na PS4, Xboxu One a PC. V redakci pořád tak trochu doufáme v remaster pro Switch. Pokud hru ještě nemáte, můžete využít aktuální Halloweenské slevy na PlayStation Store, nebo hru pořídit v eshopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama