Respawn chystá novou hru pro Oculus Rift
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Respawn chystá novou hru pro Oculus Rift

Respawn chystá novou hru pro Oculus Rift

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 10. 2017 09:29 2
Reklama

Studio Respawn Entertainment má za sebou dva díly multiplayerové akce Titanfall pro Xbox a PC a v současné době pracuje na third-person akci z univerza Star Wars. Není to ale jediný projekt, který v jeho dílnách vzniká. Respawn totiž nyní oznamuje spolupráci s Oculus VR.

Dozvěděli jsme se to z vyjádření na oficiálních stránkách studia. O informace se podělil sám šéf projektu Peter Hirschmann. Ten sice uvedl, že nová hra nemá nic společného s Titanfallem či Star Wars, veškeré další bližší informace si nechal pro sebe. Z přiloženého traileru je ale patrné, že opět půjde o akční hru, v níž si užijete pořádné porce válčení. I na stránkách Respawnu je hra zatím označena jako Super Secret Project a studio aktuálně láká na celou řadu otevřených pracovních pozic.

Hirschmann si v oznámení libuje především nad možnostmi, které vývojářům platforma VR přináší. Hovoří o tom, že jednou z největších výhod VR je schopnost budit v hráčích emoce, jakých je u tradičních her velmi těžké dosáhnout. Asety, které až dosud byly pouhými daty na monitoru, se najednou podle Hirschmanna stávají skutečnými. No, nechme se překvapit, jak moc bude VR hra od Respawnu využívat sílu Oculu. My bychom upřednostnili spíše nové informace o chystané hře z univerza Star Wars.

Respawn loni na podzim vydal pokračování multiplayerové střílečky Titanfall, i přes velmi pozitivní recenze, které chválily jak příběhovou kampaň, tak svěží změny v kompetitivních režimech, však hra komerčně neuspěla. Z vyjádření Vince Zampelly, jedné z nejvýraznějších osobností a zakladatelů studia je patrné, že vztahy s vydavatelem hry, tedy EA, nebyly úplně ideální a že hře výrazně uškodilo datum vydání, stanovené mezi release Battlefieldu 1 a Call of Duty: Infinite Warfare.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama