Oculus představuje VR pro masy, stojí půlku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oculus představuje VR pro masy, stojí půlku

Oculus představuje VR pro masy, stojí půlku

David Plecháček

David Plecháček

12. 10. 2017 09:10 9
Reklama

Začátkem loňského roku se herním světem prohnala lavina jménem virtuální realita. Její dozvuky jsme slyšeli i po dvanácti měsících, ale čím je od nás dál, tím jí stále méně vnímáme. Můžou za to dvě věci, fakt, že i přes to, že prodeje nebyly v globálu tak špatné, není zařízení v tolika domácnostech, v kolika by si výrobci přáli, a také to, že jejího efektu využívají jen menší hry.

Jak víme, jsou to spojené nádoby. Ne každý ale AAA hry ke svému životu potřebuje, a tak si žije svým spokojeným životem ve stavu, v jakém to je teď. Tu a tam se opravdu najdou větší a renomovanější společnosti, které do softwaru investují a přiloží ruce k dílu, takže mezi autory VR her už můžeme řadit třeba Respawn nebo Ready at Dawn. Ale stále to nebude ideální, dokud se počet hardwaru u uživatelů nezvýší.

Své o tom ví Oculus. Společnost, která tuto doznívající mánii nastartovala. Na konferenci Oculus Connect 4 tak Mark Zuckerberg představil menší a výrazně levnější model Oculus Go, který nepotřebuje další hardware. Jeho cena by se měla pohybovat okolo dvou set dolarů a měla by pomoct ambicióznímu plánu společnosti, totiž přivést VR mezi miliardu lidí. Ne, není to chyba. Miliardu.

Oculus Go bude kompatibilní se softwarem pro Gear VR, přičemž vývojářské kity budou k dispozici týmům už v listopadu. Vzhledem k cenovce je pochopitelné, že Go nebude dosahovat kvalit Oculu Rift a dalších VR headsetů, ale měl by představovat zajímavý vstupní bod pro masy bez potřeby investovat do jiných zařízení, na rozdíl od Gear VR ani do mobilního telefonu.

Druhým oznámením je trvalé zlevnění vlajkové lodi společnosti. Oculus Rift bude nově stát 399 dolarů, u nás pochopitelně o několik tisíc víc. Oproti loňskému launchi se ale jedná o dvoutřetinovou cenu. Zařízení původně stálo 599 dolarů. K tomu si ale musíte připočíst nutné náklady spojené do výkonného PC. Poté ale dostanete jedno z nejlepších zařízení pro virtuální realitu na světě. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama