Sledujte představení vozů Gran Turisma
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte představení vozů Gran Turisma

Sledujte představení vozů Gran Turisma

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

9. 10. 2017 15:26 9
Reklama

Sony ve spolupráci s Polyphony Digital láká k nadcházejícímu vydání Gran Turisma Sport, a to takže za pomocí dvojice nových videí. Ta se věnují tratím hry a vozům, které hra při svém startu fanouškům virtuálního závodění nabídne.

Skromnější z videí představuje tratě hry a slibuje jak okruhy a tratě nové, tak i návrat těch nejoblíbenějších s tím, že samozřejmostí bude jistě i jejich přepracovaná podoba. Za další video avizuje příchod toho pravého automobilového simulátoru i velkého množství aut a láká na celkovou atmosféru hry.

Druhé video už je ale po obsahové stránce nabitější a zaměřuje se právě na vozy. Ty jsou rozděleny do celkově šesti tříd. To znamená například standardní sériově vyráběné vozy nadále rozdělené dle maximální síly motoru. Poté lze ve hře nalézt základní závodní třídu Gr.4 nabízející běžně upravené speciály (odlehčené a s dodaným trubkovým rámem), které se vyznačují mimo jiné také lehkou ovladatelností.

Hlavní hvězdou večera i hry ale slibuje být třída označená Gr.3, jež odpovídá reálnému ekvivalentu vozů nesoucí jméno GT3 a které se vyznačují významnými úpravami v porovnání se sériově vyráběnými vozy. Specialitou Gran Turisma je v tomto případě fakt, že ve třídě GT3 lze nalézt i ekvivalenty vozů, které v reálu neexistují a tedy i vozy, které se sice po závodních tratích pohánějí, ale které svými specifikacemi neodpovídají skutečné třídě GT3.

Poté lze vidět představení skupiny Gr.1, do které spadají zejména prototypy a takové závodní speciály, které lze vidět například ve slavném čtyřiadvacetihodinovém závodu v Le Mans.

Chybět přitom nebudou ani rallye vozy a v této kategorii půjde narazit dokonce i na zmodernizovanou podobu legendární a před lety zapovězené skupiny B. V tomto případě se jedná o moderní a velmi lehké vozy, jejichž výkon přesahuje 500 koňských sil a u kterých může být pro mnohé hráče úspěchem již jen jejich udržení na trati.

Poslední představenou skupinou je pak takzvaná Gr.X, do které spadají všechny ty auta, která se do žádné jiné skupiny zkrátka nehodí. Jedná se například o koncepty či o hypersporty.

Celkově se každopádně mohou hráči těšit na 150 vozů, což je sice o hodně méně než v případě konkurenční Forzy Motorsport 7, nicméně oproti dílu minulému (který nabídl zhruba desetinásobek aut) však všechny dostupné vozy budou vypracovány do maximálního detailu a nebude se tedy kupříkladu jednat o importované assety z minulých dílů série.

Gran Turismo Sport vychází 18. října a k předobjednání je například na Xzone, kde naleznete rovněž sběratelské edice hry i balení se samotnou konzolí. Drobným lákadlem by pak pro našince mohl být i fakt, že hra nabídne české titulky a opomenout určitě také nesmíme již dostupnou demoverzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama