Chystá se C64 Mini, replika 8bitového PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá se C64 Mini, replika 8bitového PC

Chystá se C64 Mini, replika 8bitového PC

David Plecháček

David Plecháček

9. 10. 2017 08:05 5
Reklama

Retro je v kurzu. Kdokoliv, kdo nechytne své příležitosti za pačesy je out, naopak ten, který opět přivede na svět jednou úspěšné platformy, je podle dnešních měřítek in. V kurzu je proto Nintendo, už podruhé, ale také Atari nebo Sega se svými konzolemi z řad Flashback, které se začnou zanedlouho prodávat. Jenže když jde něco s retro konzolemi, co třeba s počítači?

Jedním z nejpopulárnějších počítačů let minulých byl Commodore 64. C64 patří do řady osmibitových počítačů, které se dostaly do rukou i některým českým hráčům a patří neodmyslitelně k jejich dětství. Společnosti Retro Games a Koch Media si jsou nostalgiků vědomé, a tak se rozhodly vytvořit zmenšenou kopii legendárního počítače.

Název vás nepřekvapí – C64 Mini. Stejně jako konzole například od Nintenda, nebo ty od Atari a Segy, i C64 Mini se snadno zapojí k televizi a díky předinstalované knihovně her si můžete připomenout některé legendární tituly jako California Games, Speedball 2, Paradroid nebo Impossible Mission. Celkem jich bude, nečekaně, 64. Některé hry, které byste možná očekávali, se však do výběru nedostaly – například Arkanoid.

C64 Mini by mělo být oproti originálu poloviční. Balení bude obsahovat joystick, HDMI kabel a USB vstup pro napájecí kabel. Dva další USB konektory slouží k připojení dalších dvou extra joysticků nebo k připojení plnohodnotné klávesnice, pokud by vám ta původní nevyhovovala. Podle všeho bude moci každý do počítače zasahovat a například si programovat i vlastní jednoduché hry.

Nový retro počítač by měl vyjít někdy příští rok. Cenovka je nastavená na osmdesát eur, tedy přibližně na dva tisíce korun, což je o něco méně, než na kolik vyjde například SNES Mini od Nintenda. Nabízí se poslední otázka: co nám v Mini podobě vlastně ještě chybí? Amiga a ZX Spectrum? A z konzolí? Které jiné produkty byste v menší podobě uvítali?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama