Vychází česká vlaková strategie Mashinky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vychází česká vlaková strategie Mashinky

Vychází česká vlaková strategie Mashinky

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 10. 2017 14:00
Reklama

Je to dlouhých 8 let, co se Jan Zelený pustil do svého vysněného projektu. Udělat vlastní vlakovou strategii, která svojí propracovaností naváže na legendární hry z devadesátých let, samozřejmě včele s Transport Tycoonem od Chrise Sawyera.

Nyní Mashinky přijíždí v rámci programu Early Access a na vlastní myš si můžete vyzkoušet, jak se dlouholetý projekt povedl. Ve hře se stanete majitelem malé dopravní společnosti na začátku 20. století. Pomocí plánování a stavění tratí ve složitém terénu, budete převážet cestující a zboží mezi městy. Mimochodem města mají opravdové české názvy, což je sympatický detail.

Během postupujících let budete vylepšovat jak vaše mashinky, tak i staniční budovy, infrastrukturu a nakonec se z vesniček stanou velkoměsta. Při stavění si hru můžete kdykoliv přepnout do přehledného 2D rozhraní a až budete se vším spokojeni, stačí usednout do lokomotivy a projet si trať z vlastního pohledu.

Mashinky zatím vypadají opravdu skvěle a těžko uvěřit, že za nimi stojí jediný autor. Jan Zelený slibuje, že bude hru během Early Accessu neustále rozšiřovat (zatím obsahuje 2 ze 7 historických epoch) a v plánu jsou i nástroje pro modařskou komunitu. Bez nich se přeci jen žádná pořádná vlaková hra neobejde. Mashinky můžete zakoupit za 599 Kč na našem eshopu Xzone.cz, který přímo spolupracuje s autorem hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama