MMO Dual Universe v pre-alfa traileru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MMO Dual Universe v pre-alfa traileru

MMO Dual Universe v pre-alfa traileru

David Plecháček

David Plecháček

5. 10. 2017 10:27
Reklama

Existují hry, které zkrátka nastartují vývojáře k tomu, aby se svezli na jejich popularitě, stylizaci, námětu nebo na obyčejném nápadu. Loni jich moc nevyšlo, ale výše zmíněný motiv nemusí ani tak vyjít až z hotové verze, jako spíše například z traileru a prvotních informací. Jako třeba u No Man's Sky, u kterého – pokud by vývojáři čekali na vydání – bychom o žádných klonech snad ani nemluvili.

To, že se launch dlouho očekávaného sci-fi survivalu nepovedl je jedna věc, ale i následné updaty ukázaly, že se nejednalo o krok špatným směrem. Tam, kde No Man's Sky selhalo, může druhý uspět. Pokud se budeme bavit o oblastech, které se nepovedly, jednou z nich je určitě sociální složka hry, která v ní vlastně vůbec nebyla. Právě tuto oblast hodlá prozkoumat Dual Universe.

Dual Universe je projekt, který byl světu představen sice až po vydání NMS, ale evidentně se chystal o něco déle. Kickstarterová kampaň MMORPG sci-fi hry skončila už loni v říjnu, a přesně po roce se vývojáři rozhodli ukázat záběry z pre-alfa fáze.

V Dual Universe budete mít volné pole působnosti. Sandbox se bude odehrávat na několika planetách, na nichž bude fungovat ekonomika tvořená samotnými hráči. To samé se prý dá říct i o politice a i o tom, kde budou hráči mezi sebou bojovat. V plánu je stavba vesmírných základen, měst i vlastních lodí, volbu, zda chcete podnikat v průmyslu, stavět nebo být válečník, zkrátka vybrat si to, čím se proslavíte, nebo jestli budete žít v ústraní.

Na papíře to zní vážně dobře, ale samozřejmě musíme být obezřetní a přemýšlet nad tím, nakolik je ve skutečnosti přání otcem myšlenky. Titul se zpočátku objeví pouze na PC, zda jsou v plánu i verze pro konzole bohužel nevíme. Dual Universe bude free-to-try s pozdějším placeným členstvím s cenou mezi 10 a 13 eury (250 až 320 korun za měsíc). 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama